In interviul pe care ni l-a acordat, Ralu Filip a atins si problema noului proiect pentru Codul Penal al ministrului Monica Macovei. Filip a declarat ca ar crede in acest proiect daca s-ar adresa si ofiterilor SRI, nu doar jurnalistilor.

In interviul pe care ni l-a acordat, Ralu Filip a atins si problema noului proiect pentru Codul Penal al ministrului Monica Macovei. Filip a declarat ca ar crede in acest proiect daca s-ar adresa si ofiterilor SRI, nu doar jurnalistilor.

Intr-un interviu acordat ziarului nostru, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Ralu Filip, vorbeste despre proiectul Ministerului Justitiei prin care se specifica faptul ca oricine inregistreaza sau difuzeaza imagini, sunete sau convorbiri de pe o proprietate privata e pasibil de inchisoare de la doi pana la sapte ani, despre emisiunea „Tradati in dragoste“, despre subiectele cele mai fierbinti care vor fi dezbatute in urmatoarele sedinte ale CNA, dar si despre nevoia urgenta de a se debloca activitatea institutiei pe care o conduce. Parlamentul trebuie sa voteze macar trei noi membri propusi pentru a completa componenta CNA. Cu cei trei noi membri aprobati de Parlament, CNA va putea intruni cvorumul legal, adica opt membri, orice decizie a Consiliului neputand fi luata decat in prezenta a minimum opt membri si cu votul a sase dintre ei. Pana atunci, C NA nu isi poate relua activitatea.

- Care sunt cele mai presante probleme pe care le veti dezbate odata cu reluarea activitatii CNA?
- Subiectul principal este emisiunea „Tradati in dragoste“, de la Prima TV. Si de aici se desprind alte doua probleme majore: acel act sexual real care a aparut in editia de pe data de 27 noiembrie si incadrarea pe care postul a facut-o emisiunii. In vizorul nostru se mai afla si emisiunile cu farse de la OTV sau National TV, dar si atitudinea fata de minoritatea maghiara a realizatorului emisiunii „Nasul“ de la B1 TV.

- Emisiunea „Tradati in dragoste“ nu s-a conformat nici acum cerintelor CNA pentru a nu fi acuzata ca incalca drepturi fundamentale ale omului. Mai trebuie facute concesii in acest caz?
- Nu, de ce sa facem concesii? Poti face o emisiune indoielnica din punct de vedere moral, dar care sa fie difuzata dupa ora 22.00, pentru a-i proteja pe cei mici. Nici macar angajamentul de a rula genericul de prezentare a celor care au interpretat rolurile nu a fost respectat; postul are tot interesul de a intretine aceasta confuzie.

- Se misca lucrurile in Parlament? Cand credeti ca se va debloca activitatea CNA?
- Daca nu se renunta la proiectul cu 13 membri, cred ca pana in martie nu vom functiona. Parlamentul este raspunzator pentru situatia creata. Ultimul lucru la care se gandesc parlamentarii este ca lucrurile sa mearga bine in CNA. Ar trebui sa se cunoasca foarte bine legislatia si sa se actioneaze in consecinta.

- Se vor schimba mult lucrurile in audiovizualul romanesc o data cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin