Competitia dintre Mircea Geoana si Sorin Oprescu pentru functia de lider al PSD se anunta extrem de stransa.
Zarurile n-au fost inca aruncate, motiv pentru care sansele doctorului de a-i conduce pe social-democrati dupa Congresul partidului s

Competitia dintre Mircea Geoana si Sorin Oprescu pentru functia de lider al PSD se anunta extrem de stransa.
Zarurile n-au fost inca aruncate, motiv pentru care sansele doctorului de a-i conduce pe social-democrati dupa Congresul partidului sunt notabile. Ieri, Oprescu s-a adresat mai degraba electoratului PSD decat colegilor sai de partid, pentru a explica motivele care l-au determinat sa intre in competitia cu Mircea Geoana. El a denuntat jocurile de culise pentru realegerea lui Geoana, afirmand ca acestea dauneaza grav democratiei interne de partid, si a precizat ca este decis sa opereze politica de cumetrie, daca va castiga alegerile pentru functia de lider al PSD.

PSD si-a pregatit pentru duminica aceasta mare congres mare. Cine va castiga mandatul de lider al partidului? Actualul presedinte Mircea Geoana sau contracandidatul sau, doctorul Sorin Oprescu?
Parerile sunt impartite. Vom asista, oricum, la o competitie extrem de stransa, in care amandoi vor avea de castigat, indiferent de cine va obtine, la finalul Congresului, mandatul de lider. Pentru imaginea partidului, pentru o politica democrata.

Cel ce-al treilea competitor, senatorul Antonie Iorgovan, intareste ideea ca, dincolo de grupuri de sustinatori sau de interese, competitia interna si-a facut loc in partid. Sunt oameni care au curajul de a-si asuma raspunderea conducerii celui mai mare partid parlamentar, aflat in prezent in opozitie.

Cand spunem ca vom asista la o competitie stransa, luam in calcul cateva aspecte:

-Nu intotdeauna pentru cine se pregateste se si nimereste. Mai ales in politica!

-Senatorul Antonie Iorgovan s-a aruncat in aceasta competitie interna de partid - cel putin asa sustine -, pentru a rupe din votul lui Geoana si, implicit, pentru a-l favoriza pe Oprescu;

-Presedintele Ion Iliescu, desi s-a abtinut pe moment, s-ar putea sa intoarca foaia in plin Congres, punand mana pe umarul preferatului. Nu candideaza, dar poate lua atitudine. Iar, daca va proceda asa, Oprescu va mai castiga niste voturi.

-Sentimentul de politica de turma s-ar putea sa-i revolte pe unii dintre delegatii la Congres, care s-ar putea intreba, in context, de ce s-au mai obosit sa vina la Bucuresti cand isi puteau trimite votul prin posta sau prin reprezentantii Grupului de la Cluj.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.