Danemarca are cel mai inalt standard de viata. Sanatatea, resursele financiare si accesul la educatie. Sunt cele trei criterii pe baza carora a fost stabilit un clasament al celor mai fericite tari din lume. Danemarca e pe primul loc. Unde traiesc c

Danemarca are cel mai inalt standard de viata. Sanatatea, resursele financiare si accesul la educatie. Sunt cele trei criterii pe baza carora a fost stabilit un clasament al celor mai fericite tari din lume. Danemarca e pe primul loc.
Unde traiesc cei mai fericiti oameni din lume? In Elvetia? Luxemburg? Sau Statele Unite? Raspunsul este in Danemarca. Aceasta este concluzia sociologilor si psihologilor de la Universitatea din Leicester (Anglia), care au utilizat informatii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNESCO pentru a alcatui topul celor mai fericite tari din lume. Rezultatul: Danemarca este pe primul loc, urmata de Elvetia, Austria, Islanda si Bahamas.
CLASAMENT. Pe locuri fruntase se afla tarile nordice (Suedia, Norvegia, Finlanda, Olanda), dar si Luxemburg si Belgia. Statele Unite ale Americii ocupa pozitia a 23-a, Germania se afla pe locul 35, Marea Britanie - pe 41, iar Franta - pe locul 62. Codasele clasamentului sunt Zimbabwe (177) si Burundi (178). Autorii au mai facut o constatare alarmanta: tarile cele mai populate se numara printre cele mai nefericite (China ocupa locul 82, India 125, Rusia 167).
Cercetatorii englezi au analizat date colectate de la 80.000 de persoane. Ei au asociat fericirea cu trei indicatori care alcatuiesc standardul de viata: starea de sanatate a populatiei, resursele financiare si accesul la educatie.

Adevarat sau fals


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.