Ramasi simpli spectatori dupa remiza cu Panathinaikos, elevii lui Lucescu jr. au nevoie de jocul rezultatelor din ultima etapa pentru a se califica in primavara europeana. Antrenorul a vrut sa demisioneze.Meciul Rapidului la Atena a avut ceva de spectacol neterminat. Agitatia de la portile de acces spre stadion a lipsit, fanii lui Panathinaikos au lasat acasa impresionanta rezerva pirotehnica pe care o etaleaza la marile meciuri. Un spatiu de obicei incendiar a avut pilpiiri sporadice, iar hectarul de alb al scaunelor ramase goale a dominat petele de culoare pierdute parca in imensitatea lui „Luis Spiros". Izolat undeva la „cucurigu", in al doilea inel al stadionului, grupul de rapidisti venit din Romania a cintat mereu, dar fara sansa de a domina arena. Cind cele citeva mii de suporteri ai lui PAO incepeau sa cinte, vocile romanilor pareau un cor de copii care incearca sa acopere un bar de marinari beti care cinta despre femei. Pregatita sa joace in iad, Rapid s-a trezit linga un cazan pe linga care Scaraotchi parea sa nu mai fi trecut de multa vreme. Cei care sufereau pentru Rapid au rasuflat usurati: una dintre sperietori raminea in debara.

Se asteapta daruri de la greci

Jocul a aratat si el ca o plaja greceasca in noiembrie: gasesti soare, dar nu poti sa te bronzezi. Panathinaikos a aratat ca nu refuza egalul, Rapid nu a fost in stare sa profite de acest calcul. Moldovan a ratat ca un pusti debutant exact in momentul in care imensa lui experienta trebuia sa il ajute mai mult. Omul care a salvat Rapidul de atitea ori nu a fost in stare nici sa inscrie, singur cu Ebede, nici sa proteje mingea astfel incit sa obtina ori sansa sutului, ori un penalty. Zicu isi prelungeste tranzitia dinspre egoism spre jocul combinativ, iar Marius Constantin si-a transformat lipsa de viteza intr-un cartonas rosu meritat. Grecii au stat la cutie in ultimul sfert de ora si meciul s-a terminat asa cum au vrut ei. Circul permanent al lui Victor Munoz s-a terminat brusc, o data cu ultimul fluier al lui Trefoloni, iar spaniolul a dat mina cu Lucescu jr. PAO controleaza acum grupa, un egal al ei la Paris insemnind calificarea Rapidului in 16-imi. E rindul lui Valvis sa arate ca nu a uitat limba greaca, iar al elenilor ca si-au uitat obiceiurile si sa faca giulestenilor un dar de care acestia sa nu se teama.

Curaj, gaina, ca te tai!

Optimisti inainte de meci, rapidistii s-au dezumflat imediat dupa remiza. „Avem satisfactia ca nu am pierdut nici un meci in grupa si speranta ca Panathinaikos nu va pierde la Paris", a spus Razvan Lucescu, precizind ca l-a rugat pe Munoz sa nu piarda in ultimul meci. Tonul era echilibrat, ca intreaga atitudine a tinarului antrenor, dar de undeva razbatea clar senzatia ca vorbele au fost puse una linga alta pentru a construi o declaratie de presa, nu o stare de spirit. Copos s-a invirtit pe la salonul VIP-urilor butonindu-si mobilul, singur Valvis arborind un aer lejer sub tribuna eleganta a lui „Luis Spiros". „Asta e Rapidul. De acum inainte o sa-i zic agonie si extaz. Sint foarte trist, in special pentru ca nu am invins pe PSG (n.r. - 0-0, acasa) si pe Hapoel (n.r. - 2-2, in deplasare), deoarece am avut meciurile in mina. Chiar si asa, eu am incredere ca putem ajunge in primavara europeana. Sint convins ca Panathinaikos nu se va preda la Paris", a declarat Copos, dupa care a amenintat ca va face disponibilizari la iarna. Presa greaca a remarcat lipsa spectacolului si faptul ca PAO s-a calificat de pe primul loc fara sa forteze si cu multe rezerve, despre Rapid opinia generala fiind ca „exista talent, dar lipseste substanta".

Rapidistii au ajuns in situatia pe care au declarat de la inceput ca nu vor sa o cunoasca: depind de jocul rezultatelor, iar acesta e oarecum previzibil: PAO are prea multa treaba pe acasa pentru a se duce rea la Paris.

Lucescu vrea sa plece

In spatele declartiilor diplomatice, la Rapid au inceput deja frictiunile, semn ca putina lume din anturajul clubului mai spera in calificare. Se pare ca Razvan Lucescu a fost convocat de patron, printr-o stewardesa, la o sedinta ad-hoc chiar la bordul avionului cu care giulestenii au revenit in tara, linga cabina pilotilor. Antrenorul si-a exprimat dorinta de a demisiona, dupa ce Copos i-ar fi reprosat transferurile pe milioane de euro facute, la sfatul lui Dinu Gheorghe, cu jucatori care acum stau pe banca de rezerve. Tot patronul a propus insa un plan de relansare, promitind trei milioane de euro pentru campania de achizitii din iarna.

Cum se poate califica Rapidul

Varianta 1: Panathinaikos si Hapoel cistiga - Rapid se claseaza pe locul 3 si obtine calificarea. Varianta 2: Panathinaikos cistiga, iar Hapoel si Mlada termina la egalitate - Rapid se claseaza pe locul 3 si obtine calificarea. Varianta 3: Panathinaikos si Mlada cistiga - Rapid se claseaza pe locul 3, la egalitate cu Hapoel, dar despartite de golaveraj. In acest moment, Rapid are un golaveraj de 3-3, in timp ce Hapoel de 6-6, dar o infringere cu Mlada i-ar aduce, implicit, un golaveraj negativ, dupa ultimele meciuri din grupa. Varianta 4: Panathinaikos si PSG incheie la egalitate, iar Hapoel cistiga - Rapid se claseaza pe locul 3 si obtine calificarea. Varianta 5: Panathinaikos-PSG si Hapoel-Mlada se incheie la egalitate - Rapid se califica de pe locul 3. Varianta 6: Panathinaikos si PSG remizeaza, in timp ce Mlada cistiga la Tel Aviv - Rapid se claseaza pe locul 3, la egalitate cu Hapoel, dar despartite de golaveraj. In acest moment, Rapid are un golaveraj de 3-3, in timp ce Hapoel de 6-6, dar o infringere cu Mlada i-ar aduce, implicit, un golaveraj negativ, dupa ultimele meciuri din grupa. Cum rateaza Rapidul calificarea

Varianta 1: Paris Saint Germain si Hapoel cistiga - Rapid se claseaza pe locul 4. Varianta 2: PSG cistiga, iar Hapoel si Mlada termina la egalitate - Rapid se claseaza pe locul 4, necalificant. Varianta 3: PSG si Mlada cistiga - Rapid se claseaza pe locul 4.