Primzvara-vara 2007, adieri cu aripi de organza. Mai e mult pana la verdele crud al primaverii si dupa-amiezele languroase ale verii, dar nimic nu impedica pregatirile pentru spectacolul celor doua anotimpuri. Absolventa a Universitatii de Arta Buc
Primzvara-vara 2007, adieri cu aripi de organza. Mai e mult pana la verdele crud al primaverii si dupa-amiezele languroase ale verii, dar nimic nu impedica pregatirile pentru spectacolul celor doua anotimpuri. Absolventa a Universitatii de Arta Bucuresti. De-a lungul timpului, a lucrat alaturi de diversi designeri romani consacrati. Colectiile Lenei Criveanu pot fi definite ca poezie, niciodata aceeasi. Femeia primaverii-verii 2007, in viziunea creatoarei, este o aparitie uimitoare, sexy, aristocrata, oarecum inaccesibila. Se unduie in haine fluide, in culori ce deriva de la nuantele sobre catre nuantele calde. Accente. Lumea se transforma automat intr-o gradina luxurianta prin care femeia se plimba fellinian. Devine o insecta placuta vederii. Vesmintele accentueaza senzatia de soare lenes, in prag de rafinata seara de primavara-vara. Femei carora le lipseste porttigaretul, pentru ca nu au nevoie de fum. Este greu sa-ti imaginezi ca o palarie-clopot din pai se poate alatura unei tinute din organza. Asezata strengareste, palaria nu e socanta, ci doar eleganta. O aluzie la costumele traditionale romanesti din zona Marmuresului. De fapt colectia - intitulata ""Fragile"", chiar de aici porneste, ajungand uimitor si distilat la glamour. Si uite-asa, tropaitul Maramuresului capata accente de tango al zilei mai lungi decat noaptea.
Colectia demonstreaza ca femeia poate fi cand libelula, cand fluture, cand... chimono! Delicata si, in acelasi timp, puternica. Aparent fragila.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.