Max Clifford este platit regeste pentru a avea grija de imaginea vedetelor. Avocatul britanic are o parere proasta despre Beckham si compania, dupa ce le ascunde amantele de blitz-uri si negociaza cu traficantii de droguri.

De citiva ani, britanicul Max Clifford este omul care le poate aduce linistea sau, dimpotriva, le poate deschide calea direct pe prima pagina a ziarelor de scandal fotbalistilor de top din Albion.

Un adevarat „avocat al diavolului", Clifford este cautat atit de celebritati care isi pun toate sperantele in el, pentru a tine departe de ochii publici scandalurile in care sint implicate, cit si de victimele acestora care doresc sa obtina, de pe urma povestilor siropoase pe care le vind, bani si faima.

Avind in spate o cariera de peste 40 de ani in relatii publice, fostul publicist s-a specializat in cazurile vedetelor sportului cu balonul rotund. „Nu ma mai surprinde nimic. Am avut de-a face, in urma cu citiva ani, cu un mare fotbalist care a fost traficant de droguri. Am pastrat tacerea asupra acestui lucru pentru ca se incurcase cu niste tipi ciudati care i-au dat de inteles ca, daca nu coopereaza, o sa fie eliminat impreuna cu familia lui. Dar am reusit pina la urma sa rezolvam lucrurile si sa-l scapam", marturiseste acesta intr-un interviu acordat cotidianului „Times".

Fanteziile scumpe ale lui Beckham

Desi respectul lui pentru jucatori s-a diminuat, dupa ce a ajuns sa cunoasca viata de culise a celor care au la picioare multimi de fani, doar interesul material il motiveaza sa mai lucreze cu ei. „Am fost contactat de oameni care voiau sa-si vinda povestile cu fotbalisti. Fetele sint cele mai multe care vin la noi si atunci ai un avantaj enorm. Este o tipa obisnuita careia nu-i plac aventurile, dar a fost sedusa de un fotbalist. Atunci il suni pe el sau pe agentul lui si ii spui ca femeia va face din asta un super scandal si ca, daca as fi in locul lui, as rezolva cumva problema asta. Ea vrea 20.000 de lire ca sa taca, ceea ce e un nimic pentru tine. Daca nu vrei ca sotia ta sa afle despre asta, te sfatuiesc…", explica el cum decurg negocierile. De cele mai multe ori, jucatorii ii urmeaza sfatul si totul se termina in liniste, insa uneori povestea este prea mare pentru a fi ascunsa. „Cel mai tare caz a fost cel al lui David Beckham si bineinteles ca am reprezentat-o pe Rebecca Loos, fosta lui asistenta personala, care a marturisit ca ar fi avut o relatie cu el, desi tabloidele au publicat pagini intregi cu preferintele sale pentru lesbianism. Daca a avut o aventura cu Rebecca era destul de mare sa stie ce facea, dar nu au fost probleme prea mari din cauza asta. Au fost trei cistigatori: David a scapat cu fata curata, Rebecca s-a ales cu o avere si a devenit celebra in pictoriale, iar Victoria a beneficiat de o publicitate masiva", continua acesta.

A schimbat selectionerul Angliei

Cel mai recent caz pe care l-a rezolvat a fost cel al actualului tehnician al nationalei Albionului. In urma cu sapte luni a fost rindul lui Steve McClaren, care a venit in Romania cu Middlesbrough, sa apeleze la serviciile lui Clifford. Cind Luiz Felipe Scolari s-a retras din cursa pentru a deveni antrenor principal al nationalei Angliei, McClaren a devenit principalul favorit in a-l inlocui pe Sven Goran Eriksson. Norocul parea sa-i surida, pina cind a aflat ca este posibil sa iasa la suprafata legatura avuta cu secretara lui, in timpul divortului de fosta sotie. Agentul lui McClaren l-a sunat pe Clifford si intr-o luna acesta a reusit sa-si tina clientul departe de orice provocare a presei si sa-i faca o imagine atit de buna incit sa-i asigure rolul principal pe banca tehnica.

Clifford despre vedetele Angliei

Jose Mourinho, antrenor Chelsea: „Este la fel de arogant ca toate vedetele, nu are nimic din modestia lui Frank Sinatra sau a lui Marlon Brando. Atita vreme cit Chelsea e in top si el detine un buget care-i permite sa-i achizitioneze pe cei mai buni jucatori din lume, va fi ok". Arsene Wenger, manager la Arsenal: „E cu totul alt fel de om. Este, fara indoiala, pina acum, cel mai bun manager din fotbal, nu datorita rezultatelor, cit a felului in care stie sa-si apropie jucatorii si sa-i invete. Este cel mai sofisticat manager din fotbalul britanic. Daca as avea un club de fotbal, el ar fi singurul manager pe care l-as vrea". Wayne Rooney, international englez, jucator la Manchester United: „Trebuie sa construiesti un mesaj prin care sa arati ca-i pasa, ca doreste sa faca uitat ceva. Copii care au probleme sau au apucat pe o cale gresita nu ma asculta nici pe mine, nici pe tine, dar l-ar asculta insa pe Rooney". David Beckam, international englez, jucator la Real Madrid: „Este exemplul perfect ca totul este posibil. Beckham s-a descurcat incredibil de bine obtinind o popularitate care a crescut enorm in ultimii ani. Este pregatit pentru viata, cunoaste toate trucurile si este foarte popular, pacat ca nu are o voce mai buna".