1 Decembrie, ca orice alta sarbatoare legala de altfel, este ziua in care as vrea sa fiu bugetar. Sa am salariu mic, mic, mic, sa comentez fiecare zvon privind indexarile salariale, sa injur FMI-ul, sa cred promisiunile electorale la fiecare patru ani si sa ma amarasc cu aceeasi frecventa.

Asta pentru ca, angajat la privat fiind, adica la „Cotidianul", care face parte din Grupul Catavencu, care a fost preluat de Realitatea Media, care este a domnului Vintu, nu am liber. N-am sa ma pling acum de economia de piata, ci am sa visez cu ochii larg deschisi la oportunitatile de petrecere a unei zile libere pe care le intrezaresc in „Cotidianul" de azi. De exemplu, puteam sa merg la Craiova sa ascult o fintina cintatoare de muzica simfonica, desi nu bag mina in foc ca pina as fi ajuns acolo nu se schimba playlistul si ca nu as fi avut parte de Tudor Gheorghe. Sau la Alba-Iulia, sa maninc traditionalele sarmale, devenite simbolul din varza si carne tocata al Unirii.

Si pentru ca e relativ aproape, as fi dat o fuga si pina la Arad, unde traieste un hacker roman care i-a pus pe jar pe americani, spargind site-ul NASA.

Poate ma ajuta si pe mine sa descifrez limbajul de lemn al politicienilor care s-au ostenit ieri sa para patrioti. Dar nu sint bugetar, asa ca „La multi bani, Romania!".