Alexander Litvinenko a fost supus ieri unei autopsii la care au participat trei medici, insa rezultatele examinarii nu au fost facute publice pana la inchiderea editiei. Investigatorii incearca sa afle cum a ajuns poloniul 210 in organismul fos
Alexander Litvinenko a fost supus ieri unei autopsii la care au participat trei medici, insa rezultatele examinarii nu au fost facute publice pana la inchiderea editiei.


Investigatorii incearca sa afle cum a ajuns poloniul 210 in organismul fostului spion rus, care a decedat la 23 noiembrie intr-un spital londonez, dupa 22 de zile de agonie. Intre timp, investigatorii au descoperit ca Litvinenko si Andrei Lugovoi, un alt fost membru FSB, s-au intalnit in ziua in care se presupune ca disidentul rus a fost otravit. Mai mult, se pare ca ambii au fost in trecut garzile de corp ale fostului premier rus, Egor Gaidar, care sustine la randul sau ca a fost victima unei tentative de otravire. Lugovoi este unul dintre principalii suspecti. La bordul avionului cu care s-a deplasat de la Moscova la Londra au fost gasite urme de radioactivitate. Rusii au anuntat ca produc 8 grame de poloniu pe luna si ca toata cantitatea este vanduta unei firme americane. Pentru uciderea lui Litvinenko s-au folosit insa doar cateva miligrame.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.