„Dosarul Dumitru Tinu“, in care este cercetata moartea cunoscutului ziarist, a fost redeschis, ca urmare a solicitarii lui Andrei Iucinu si a mamei sale, precum si a surorii si a nepotului fostului director de la cotidianul „Adevar

„Dosarul Dumitru Tinu“, in care este cercetata moartea cunoscutului ziarist, a fost redeschis, ca urmare a solicitarii lui Andrei Iucinu si a mamei sale, precum si a surorii si a nepotului fostului director de la cotidianul „Adevarul“.

Dosarul 'Dumitru Tinu>>, in care este cercetata moartea cunoscutului ziarist, a fost redeschis, ca urmare a solicitarii lui Andrei Iucinu si a mamei sale, precum si a sorei si a nepotului fostului director de la cotidianul „Adevarul“. In demersurile lor, acestia au motivat faptul ca exista o serie de aspecte neclarificate de ancheta initiala. Decizia de infirmare a solutiei de neincepere a urmaririi penale in cauza privind moartea lui Tinu, propusa de Politie si confirmata de procurori in data de 12 martie 2003, a fost luata de prim-procurorul Liviu Tudose, de la Parchetul Tribunalului Prahova, care a dispus completarea cercetarilor.

Fiul nelegitim al jurnalistului si rudele acestuia au trimis Parchetului o petitie, in urma cu peste doua luni, in care semnalau o serie de aspecte care, in opinia lor, constituie d eficiente ale cercetarii cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs decesul. Mai exact, banuielile sunt legate de dinamica accidentului, de aspecte privind latura medico-legala a cauzei, precum si de imprejurarile care nu au fost lamurite in timpul investigatiilor de atunci. Procurorii au constatat ca exista, intr-adevar, o serie de aspecte care nu au fost lamurite pe deplin si care pot ridica in continuare semne de intrebare atat in conceptia petitionarilor, cat si in randul opiniei publice.

O noua expertiza a autoturismului
Ordonanta emisa de prim-procurorul Liviu Tudose stipuleaza faptul ca exista dubii cu privire la dinamica accidentului, remarcandu-se o disproportie intre presupusa viteza din momentele imediat anterioare accidentului, avariile suferite si decesul victimei. In aceasta situatie, reprezentantii firmei Volvo si ai celor de la Forum Auto nu au exclus „alte posibile cauze ce nu tin de aspectul tehnic in producerea accidentului“. Ca urmare a neconcordantelor constatate de autorii petitiei, prim-procurorul considera necesara o expertiza tehnica auto la Institutul National de Expertize Criminalistice Bucuresti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.