PC a organizat ieri o dezbatere pe tema ""Legii Voiculescu"" privind controlul averilor care nu pot fi justificate in urma careia conservatorii au au decis sa aduca unele imbunatatiri proiectului. Astfel, cei care au obtinut averi nejustificate
PC a organizat ieri o dezbatere pe tema ""Legii Voiculescu"" privind controlul averilor care nu pot fi justificate in urma careia conservatorii au au decis sa aduca unele imbunatatiri proiectului.


Astfel, cei care au obtinut averi nejustificate pot ca intr-o perioada de gratie de cateva luni sa declare averile ilicite, ei urmand sa plateasca pentru aceste bunuri un impozit de 60% pana la verificare. Daca aceste averi nu vor fi declarate, se va dovedi ca au fost obtinute ilegal, vor fi confiscate de stat. Legea va viza doar anumite categorii, printre care administratorii fostelor intreprinderi de stat falimentare, demnitari, factorii decidenti si debitori ai bancilor falimentare, participantii la schimburi imobiliare pe seama domeniului public, factori decidenti si consilieri care au participat la ""privatizari paguboase"". Deputatul PC Sergiu Andon a precizat ca Agentia Nationala pentru Integritate va asigura aplicarea acestei legi, institutie pe care conservatorii o doresc ""ochiul vigilent al statului"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.