Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol va fi mutat din amplasamentul actual, pe locul sau initial din 1923, adica in fata fostului mausoleu al comunistilor, din acelasi parc. Lucrarile au inceput pe 27 octombrie si se vor termina la sfarsitu
Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol va fi mutat din amplasamentul actual, pe locul sau initial din 1923, adica in fata fostului mausoleu al comunistilor, din acelasi parc. Lucrarile au inceput pe 27 octombrie si se vor termina la sfarsitul lunii acesteia, adica pe 30 noiembrie.
Stramutarea reprezinta doar prima faza dintr-un proiect mai mare de amenjare a Memorialului Eroilor Neamului (M.E.N.) in fostul mausoleu comunist. Pe 30 noiembrie, se va organiza un ceremonial militar si religios de stramutare a Mormantului Ostasului Necunoscut, iar prima ceremonie oficiala pe noul amplasament se va putea desfasura, incepand cu data de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. "Decizia mutarii s-a luat pentru a se face o reparatie istorica. In 1991, Mormantul Eroului Necunoscut nu a putut fi asezat in partea de sus a parcului pentru ca in mausoleu era inca trupul lui Petru Groza si atunci s-a luat masura provizorie de a fi asezat jos. Pozitia nu era insa una favorabila. Astfel ca, acum s-a luat decizia sa fie mutat sus tot ansamblul Mormantului Ostasului Necunoscut. Se va constitui astfel o zona de reculegere", ne-a declarat Cristian Scarlat, directorul Oficiului National pentru Cultul Eroilor (ONCE). Amenajarea completa a M.E.N. se preconizeaza ca se va incheia, potrivit ONCE, cu prilejul Zilei Eroilor 2007 (17 mai), cand se estimeaza ca se termina atat lucrarile din rotonda, cat si amenajarea expozitionala a hemiciclului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.