Motivarea principala a dizolvarii consiliilor si introducerea noilor modificari ale legii administrative au fost de ordin politic, anume: fiind compuse din marea majoritate din consilieri national - taranisti, guvernul nu se poate lasa prizonierul lo
Motivarea principala a dizolvarii consiliilor si introducerea noilor modificari ale legii administrative au fost de ordin politic, anume: fiind compuse din marea majoritate din consilieri national - taranisti, guvernul nu se poate lasa prizonierul lor la alegerile a celor 70 - 80 de senatori votati de consilierii comunali si judeteni. In acelas timp, ca sa se faca dovada ca nu tin sa se permanentizeze cluburile din primarii si prefecturi, introduceau dispozitia ca o comisie interimara nu poate dura mai mult de 4 luni dela aplicarea legii. Nu incape indoiala ca turnand un astfel de spirit intr-o astfel de lege, ea este dela inceput spurcata - si din ea nu poate iesi adevarata administratie gospodareasca care e cea dintai necesitate de stat. Executarea alegerilor se face intr'un chip care ucide in fase autoritatea si prestigiul; santajul, abuzul, coruptia sunt trasformate in regula de conducere a acestor alegeri " gospodaresti".
In ordine politica santajul, mita, siluirea constituie guvernul liberal, pedagogia sa sociala. Santaj, presiune si abuz. Si mai presus de toate: BETIE.
Niciodata rusinea n'a indraznit atata: Guvernul imbata satele in masa; guvernul "electoral" tine carciumile deschise pe furis ca sa nu vada guvernul celalalt. Un astfel de guvern liberal ar fi incapabil sa zideasca ceva durabil in Romania. Tara are nevoie de guverne serioase si responsabile.
ZIUA, 27 iulie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.