Consternati de declaratiile fostului lor sef, salariatii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) i-au solicitat ieri lui Razvan Orasanu sa-si ceara scuze public pentru ca i-a acuzat de actiuni ilegale.
"Este deosebit de grav
Consternati de declaratiile fostului lor sef, salariatii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) i-au solicitat ieri lui Razvan Orasanu sa-si ceara scuze public pentru ca i-a acuzat de actiuni ilegale.
"Este deosebit de grav daca exista astfel de fapte, care au fost cunoscute de Orasanu pe perioada exercitarii mandatului. Ne intrebam, insa, de ce nu a luat masurile care se impuneau impotriva acelor persoane si de ce nu a informat organele competente", sustin, citati de Mediafax, reprezentantii angajatilor AVAS.
La sfarsitul saptamanii trecute, Orasanu a sustinut ca semnatura vicepresedintelui institutiei Laszlo Gyerko, pusa pe un document care permitea IMUM Medgidia sa vanda un teren, a fost falsificata, cazul fiind cercetat de Parchetul Constanta.
De asemenea, fostul sef al AVAS a exemplificat un alt caz similar, cand un consilier al institutiei a fotocopiat semnatura Giliolei Ciorteanu, fost vicepresedinte al Autoritatii, pe un document privind privatizarea BCR.
Acuzele pe care le-a adus, dupa demiterea sa printr-un ordin al primului ministru de la conducerea AVAS, nu i-au folosit prea mult lui Razvan Orasanu.
Fostul presedinte al AVAS s-a prezentat ieri de bunavoie in fata procurorilor Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 pentru a fi audiat in legatura cu documentele scoase din incinta institutiei. Intalnirea cu procurorii a durat aproximativ o ora.
Presa centrala a relatat ca Orasanu ar fi scos din sediul institutiei zeci de mii de pagini de documente, pe care le-ar fi dus intr-o locuinta din apropierea sediului institutiei. Tot atunci, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta ca procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 1 s-au autosesizat, demarand verificarile impreuna cu ofiterii de la Sectia 2 de Politie din punctul de vedere al savarsirii infractiunii privind sustragerea sau distrugerea de inscrisuri. Dupa efectuarea acestora, sustine Ministerul Public, urmeaza sa se stabileasca natura documentelor sustrase, persoanele implicate, precum si imprejurarile in care s-a produs fapta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.