Temperaturile cresc, eforturile de reducere a emisiilor de gaz stagneaza.

Sub aceste auspicii s-au reunit la Nairobi 6.000 de delegati din lumea intreaga intr-o conferinta ONU pe tema schimbarilor climatice la care este supusa plan
Temperaturile cresc, eforturile de reducere a emisiilor de gaz stagneaza.

Sub aceste auspicii s-au reunit la Nairobi 6.000 de delegati din lumea intreaga intr-o conferinta ONU pe tema schimbarilor climatice la care este supusa planeta. Pe parcursul celor doua saptamini de dezbateri, mare parte dintre ele in spatele usilor inchise, in centrul discutiilor se vor afla Statele Unite, campionul absolut in materie de incalzire climatica. Administratia Bush incearca sa obtina un permis special pentru a produce mii de tone de metilbromuri - un gaz care distruge gaura de ozon si care a fost interzis de Tratatul de la Montreal din 1987 (semnat de SUA). Se spera, totusi, ca SUA, care sint autorul a 21% din emisiile de gaz de sera, sa puna in aplicare masuri obligatorii, desi presedintele Bush a refuzat sa semneze protocolul de la Kyoto si a pus la indoiala cercetarile stiintifice in materie de schimbari climatice. Raportul economistului britanic Sir Nicholas Stern, care prevede un impact socio-economic al schimbarilor climatice echivalent celor doua razboaie mondiale sau crizei din 1929, ar putea sa stimuleze dezbaterile. Se va discuta inrolarea economiilor in expansiune (India, China, Brazilia) in lupta impotriva efectului de sera in perioada de dupa Kyoto, care expira in anul 2012.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.