Societatile de stat aflate sub monitorizare in vederea redresarii financiare vor directiona economiile catre fondul de salarii.

Guvernul a decis in ultima sedinta ca suma economisita pe primul semestru de agentii economici monitorizati
Societatile de stat aflate sub monitorizare in vederea redresarii financiare vor directiona economiile catre fondul de salarii.

Guvernul a decis in ultima sedinta ca suma economisita pe primul semestru de agentii economici monitorizati sa fie folosita de ministerele care ii gestioneaza pe acestia, precum si de AVAS, pentru suplimentarea salariilor si angajarea de personal, dar fara a se depasi plafoanele stabilite initial, relateaza MEDIAFAX.

Analiza prezentata de Ministerul Finantelor in sedinta de guvern arata ca economiile inregistrate la fondul de salarii de cei 51 de operatori economici monitorizati au o valoare totala de aproximativ 86 de milioane de lei (de la 2.313.680.000 de lei - valoarea stabilita prin HG 50/2006, la 2.227.728.000).

Tot in primul semestru al lui 2006, la agentii economici monitorizati s-a redus numarul mediu de personal cu 8.178 de persoane (de la 281.050 de persoane, la 272.872).

Astfel, Guvernul a decis, printr-o hotarire adoptata miercuri, ca suma economisita sa fie folosita de unele ministere care gestioneaza agentii economici monitorizati, precum si de AVAS, pentru suplimentarea plafoanelor privind fondul de salarii si numarul mediu de personal la societatile aflate in monitorizare, dar fara ca plafonul stabilit initial sa fie depasit.

Ministerele care au cerut mai mult

Ministerele care au solicitat rectificarea fondului de salarii sint: Ministerul Economiei si Comertului, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

Motivarea cresterilor fondurilor de salarii este argumentata de ministere prin necesitatea dezvoltarii unor activitati, cresterea veniturilor, plata orelor suplimentare, acordarea drepturilor salariale la nivelul celor negociate prin contractul colectiv de munca si influente din cresterea salariului minim negociat la 370 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.