Companiile romanesti cocheteaza in ultimul timp cu ideea cotarii la o bursa straina, insa putine au fost cele care au trecut la fapte. Grupul A&D Pharma, cea mai mare companie farmaceutica din Romania, care detine lantul de farmacii Sensiblu si distr
Companiile romanesti cocheteaza in ultimul timp cu ideea cotarii la o bursa straina, insa putine au fost cele care au trecut la fapte. Grupul A&D Pharma, cea mai mare companie farmaceutica din Romania, care detine lantul de farmacii Sensiblu si distribuitorul Mediplus, a trecut de la vorbe la fapte, si a incheiat Oferta Publica Initiala si listarea la Bursa de Valori de la Londra. Oferta a fost promovata de ING Bank, in Londra si in alte centre financiare din Europa. Conform unui comunicat al bancii, managementul A&D Pharma, cu sprijinul analistilor si al echipei de brokeraj ING, a prezentat aceasta oferta celor mai importanti investitori institutionali care acopera regiunea Europei Centrale si de Est. "ING are o experienta considerabila in derularea de oferte publice de actiuni pe pietele emergente. [...] Dat fiind ca aceasta oferta are o valoare mult mai mare decat listarile realizate pe piata locala in ultima perioada, tranzactia confirma ca pietele de capital pot prezenta si pentru companiile romanesti o oportunitate de a atrage finantari de dimensiuni mari", precizeaza comunicatul ING
"A fost aleasa Londra deoarece este centrul pietelor de capital din Europa. Majoritatea analistilor care acopera la nivel international industria din care facem parte este localizata la Londra, astfel, aceasta alegere a venit in mod natural pentru a genera o tranzactionare eficienta a actiunilor companiei si atentia necesara din partea comunitatii internationale de investitii", a declarat Dragos Dinu, CEO A&D Pharma. Despre o posibila listare la Bursa de Valori Bucuresti, reprezentantii companiei nu au dat niciun raspuns. "Noi am anuntat listarea la Londra si pentru moment nu pot face comentarii in ceea ce priveste viitoarele planuri", subliniaza Dinu.
Pachetul listat la Bursa de Valori Bucuresti, reprezentand 34,5% din capitalul social, apartine actionarului majoritar al companiei, fondul de investitii Sograno. Pretul a fost stabilit la 2 euro pentru o actiune (12 euro pentru un Certificat Global de Depozit), ceea ce implica o capitalizare a pietei de 400 milioane euro la inceputul listarii. Valoarea ofertei publice initiale este de 120 milioane euro inainte de executarea optiunii de supraalocare. "Oferta publica initiala a trezit interesul a numerosi investitori din intreaga Europa. Oferta publica initiala si listarea la Bursa de Valori din Londra sunt menite sa imbunatateasca imaginea societatii si sa ne pozitioneze in acelasi grup cu societatile internationale comparabile, precum si sa ne permita accesul pe pietele financiare internationale", a mai precizat Dinu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.