Obligatiunile emise de Banca Mondiala in Romania ar putea fi listate incepand de joi la Bursa de Valori Bucuresti. Emisiunea, in valoare de 525 milioane lei, a fost realizata, potrivit reprezentantilor BM, la sfatul statului roman. Brokerii asteapta
Obligatiunile emise de Banca Mondiala in Romania ar putea fi listate incepand de joi la Bursa de Valori Bucuresti. Emisiunea, in valoare de 525 milioane lei, a fost realizata, potrivit reprezentantilor BM, la sfatul statului roman. Brokerii asteapta cu interes listarea obligatiunilor, considerand-o o gura de oxigen pentru BVB.
Emisiunea de obligatiuni, derulata in perioada 30 august - 12 septembrie, a fost suprasubscrisa in proportie de 21%, investitorii autohtoni cumparand 77% din titluri.
"Introducerea la tranzactionare este anticipata pentru ziua de joi. Comisia de admitere la tranzactionare se intruneste astazi (n.r. - ieri), iar Comitetul Bursei de Valori Bucuresti va discuta marti (n.r. - astazi) acest subiect. Formal, marti va fi stabilita data exacta", a declarat pentru Mediafax directorul general al BVB, Stere Farmache. Operatiunea este prima emisiune straina supranationala din Romania, iar titlurile, cu scadenta la trei ani, vor fi primele notate de agentiile de rating cu calificativul maxim, "AAA".
Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea de proiecte generale in tarile membre ale institutiei financiare internationale. ABN AMRO Bank Romania a fost consultant financiar, grup de distributie si agent de plata, iar Intercapital Invest a intermediat operatiunea.
Obligatiuni in lei a lansat si Banca de Dezvoltare a Germaniei (Kreditanstalt fur Wiederaufbau), iar Agentia pentru Credite de Export din Norvegia, Eksportfinans, a plasat pe piata londoneza o emisiune de 176 milioane lei.
De asemenea, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a aratat ca ar putea vinde in 2007 obligatiuni in lei, reprezentand echivalentul a 50 milioane dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.