Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere va intra in curand in posesia a nu mai putin de 7 masini de lux, estimate la aproximativ 130.000 euro, achizitionate cu o parte din fondurile pe care Guvernul le-a obtinut sub forma de imprumut de
Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere va intra in curand in posesia a nu mai putin de 7 masini de lux, estimate la aproximativ 130.000 euro, achizitionate cu o parte din fondurile pe care Guvernul le-a obtinut sub forma de imprumut de la Banca Mondiala, pentru programul de inchidere a minelor.
Contactat telefonic, Radu Iacob, directorul Unitatii de Management a Proiectului - Regenerare Socio-Economica din cadrul ANDZM, ne-a declarat ca masinile sunt necesare pentru implementarea programului "Inchiderea minelor, refacerea mediului si regenerare socio-economica" in zonele miniere. Agentia a publicat in luna august un anunt prin care invita la licitatia ofertelor de furnizare a masinilor.
In acesta se arata ca Executivul a primit un imprumut de la Banca Mondiala si intentioneaza "ca o parte din acest imprumut sa fie acordata platilor eligibile in cadrul pachetului Vehicule pentru ANDZM si Unitatea de Management a Proiectului - Regenerare Socio-Economica (UMP-RSE)".
In consecinta, Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere a invitat firmele eligibile sa transmita oferte pentru furnizarea a doua autoturisme tip Sedan pe motor benzina cu capacitatea de 1,8-2 litri, doua masini tip Hatchback de 1,6-1,8 litri si alte doua autoturisme, tot Hatchback, de 1,4-1,6 litri.
Costurile acestora se ridica, potrivit preturilor practicate pe piata interna, la 20.000 euro pentru fiecare Sedan, 18.500 pentru fiecare Hatchback de 1,6-1,8 litri si cate 16.600 pentru fiecare dintre cele trei Hatchback, de 1,4-1,6 litri. ANDZM a lansat trei programe, cu o valoare totala de 19,1 milioane dolari, pentru dezvoltarea zonelor afectate de restructurarea sectorului minier, fondurile fiind asigurate de Banca Mondiala si de Guvern. Cele trei programe fac parte dintr-un proiect mai amplu, lansat in 2005 si cu finalizare in anul 2009, in valoare de 75 milioane de dolari, asigurati prin finantare de la bugetul de stat (15 milioane dolari) si prin imprumut de la Banca Mondiala (60 milioane dolari).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.