Preferintele in materie de locuinte se manifesta in mod ciclic atat in ceea ce priveste amplasarea in centru sau la periferie, in cladiri joase sau inalte, in zone muntoase sau de campie, cat si in costurile de intretinere, a declarat Dan Ioan Popp,
Preferintele in materie de locuinte se manifesta in mod ciclic atat in ceea ce priveste amplasarea in centru sau la periferie, in cladiri joase sau inalte, in zone muntoase sau de campie, cat si in costurile de intretinere, a declarat Dan Ioan Popp, presedintele companiei imobiliare Impact, citat de Rompres.
"Casa este o masina de locuit, si in acest spirit, tendintele actuale, in afara de preocuparile estetice si functionale, converg catre consumurile casei. Moda in locuire este o consecinta a noilor tehnologii si a noilor echipamente lansate de producatori si este legata de noile nevoi generate de interfata cu aceste obiecte, deci functionalul este flexibil, introducand aceasta moda a functiunilor. Rolul developerului este acela de a rezolva problemele pe scara larga, centralizat pentru cat mai multi dintre utilizatori", a precizat Dan Ioan Popp, la Real Bucharest, Targul de case si proprietati.
Potrivit lui Popp, tendintele care se simt in piata denota cresterea gradului de cultura al clientilor.
Astfel odata cu cresterea cheltuielilor de intretinere, marimea caselor incepe sa scada, de la 300-350 mp suprafata desfasurata la 150-250 mp.
Totodata ideea ca doua-trei generatii sa locuiasca in aceeasi casa nu mai e de actualitate, ceea ce duce la reducerea numarului de niveluri la casele tip pana la cel mult un parter si o mansarda sau un demisol si un parter inalt.
"Penthouse este o consecinta a locuirii superurbane in marile metropole, care erau populate cu cladiri foarte inalte. Notiunea de penthouse este o exacerbare a dorintei de a domina.
Lucrurile evolueaza, gusturile s-au sofisticat extraordinar de mult, lumea s-a emancipat. Exista, de asemenea, o scala foarte sensibila a resurselor financiare ale fiecarora dintre cei interesati, exista persoane care pot realiza proiecte moderne, asa cum si noile apartamente rasar si devin accesibile chiar si clasei medii", a precizat Marcel Crisan, vicepresedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania, filiala Cluj-Napoca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.