Targul de case si proprietati, Real Bucharest, organizat de Finmedia, si-a deschis portile ieri dimineata la Sala Palatului. La deschiderea evenimentului, ce se va desfasura pe parcursul a patru zile (12-15 octombrie), au participat atat reprezentant
Targul de case si proprietati, Real Bucharest, organizat de Finmedia, si-a deschis portile ieri dimineata la Sala Palatului. La deschiderea evenimentului, ce se va desfasura pe parcursul a patru zile (12-15 octombrie), au participat atat reprezentanti ai organizatorilor, ai agentiilor imobiliare, cat si bancheri.
Organizatorii au decis intrarea pe piata a acestui targ, intr-un varf de concentrare a atentiei in afaceri, pentru oportunitatea crearii unei platforme pentru contacte si comunicare in imobiliar, se arata intr-un comunicat de presa.
Real Bucharest este locul geometric unde, la aceeasi distanta, se intalnesc interesele pe termen scurt ale investitorilor de pe aceasta piata, cele ale constructorilor, ale finantatorilor si, mai ales, cele ale viitorilor beneficiari, au apreciat organizatorii. In cadrul deschiderii oficiale, purtatorul de cuvant al Bancii Comerciale Romane, Corneliu Cojocaru, a subliniat ca preturile locuintelor de pe piata locala au mari sanse sa se stabilizeze, chiar daca in prezent "conform unui studiu al Erste Bank, Romania are cea mai mare diferenta dintre oferta si cerere".
Ilinca Paun, reprezentantul agentiei Colliers, prezenta de 10 ani pe piata romaneasca, a atras atentia asupra practicilor pietei imobiliare, care trebuie sa ofere mai multa transparenta, "pentru ca altfel pierdem increderea clientilor, fapt ce se va reflecta in vanzari".
Conform organizatorilor, targul reprezinta "fara indoiala, cea mai buna oportunitate de a descoperi, pe parcursul a patru zile, ofertele cele mai potrivite, tendintele-cheie ale pietei imobiliare, ultimele noutati in domeniu, creditul adecvat ori sfatul direct, nemijlocit, al consilierilor specializati, prezenti in spatiul expozitional".
In Bucuresti, ca si in principalele orase ale tarii, vantul schimbarii a adus un numar record de investitori straini, care s-au angajat in proiecte majore de constructii, in valoare cumulata de miliarde de euro. Doar in Capitala, de exemplu, vor fi disponibile anul urmator peste 20.000 de apartamente noi, fara a pune la socoteala numarul caselor si al vilelor aflate in curs de constructie sau de finisare. In prag de aderare la Uniunea Europeana, putem observa cat de mult au evoluat lucrurile si pe piata imobiliara din Romania.
In acest sens, planurile organizatorilor vizeaza consacrarea targului intr-un reper inconfundabil in calendarul evenimentelor imobiliare din sud-estul Europei, locul de intalnire dintre cererea si oferta de pe piata sectorului imobiliar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.