Lucrarile de consolidare a portiunii din zidul Cetatii Sighisoara, care s-a prabusit in urma inundatiilor de la sfarsitul lunii martie, au inceput in urma cu circa o saptamana, urmand sa fie finalizate in decurs de o luna, a declarat pentru Mediafax
Lucrarile de consolidare a portiunii din zidul Cetatii Sighisoara, care s-a prabusit in urma inundatiilor de la sfarsitul lunii martie, au inceput in urma cu circa o saptamana, urmand sa fie finalizate in decurs de o luna, a declarat pentru Mediafax Ioan Dorin Danesan, primarul orasului.
"De la Ministerul Transporturilor s-au primit 600.000 lei, prin programul Natiunilor Unite s-au mai obtinut aproape 200.000 lei si de la Primarie am mai alocat circa 100.000 lei. Totusi, suma este insuficienta fata de necesarul de doua milioane lei", a spus Danesan.
El a precizat ca lucrarile se deruleaza "fara probleme" si, potrivit constructorului, se vor finaliza in aproximativ o luna. La sfarsitul lunii martie, ca urmare a precipitatiilor, s-a prabusit o bucata de 35 de metri din zidul Cetatii Medievale Sighisoara, ce figureaza pe lista monumentelor istorice. Totodata, s-au produs alunecari ale terenului spre casele invecinate pe circa 60 de metri in zona sudica. Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si Ministerul Culturii si Cultelor au anuntat atunci ca vor contribui cu sume de bani pentru reabilitarea zidului.
Ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely, anunta la mijlocul lunii aprilie ca MTCT va asigura in regim de urgenta intre 150.000 si 200.000 de lei, intr-o prima faza, pentru consolidarea zidului cetatii. In acelasi scop, si MCC a promis o suma de 170.000 lei din bugetul propriu. La inceputul lunii mai, Virgil Nitulescu, secretar de stat in MCC, aprecia ca Cetatea Medievala de la Sighisoara este la ora actuala intr-o "situatie dramatica", rezultatele unui studiu geo efectuat la solicitarea Ministerului Culturii si Cultelor aratand existenta unor probleme mari la sistemul de canalizare al cetatii.
Sighisoara este singura cetate medievala locuita din Europa si este inclusa in patrimoniul UNESCO.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.