Doua dosare complexe, cu un prejudiciu total de peste 81 miliarde lei vechi, se afla in atentia ofiterilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Galati. Sapte persoane au fost puse deja sub urmarire penala pentru evaziune fiscala si utilizarea c
Doua dosare complexe, cu un prejudiciu total de peste 81 miliarde lei vechi, se afla in atentia ofiterilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Galati. Sapte persoane au fost puse deja sub urmarire penala pentru evaziune fiscala si utilizarea cu rea-credinta a creditului societatii.
Actionand dupa aceleasi metode, cei in cauza au reusit sa prejudicieze statul, dar si firmele pe care le administrau cu sume consistente, din care nu s-a recuperat inca nici un leu.
Potrivit IGPR, ieri, ofiterii specialisti din Galati au anuntat inceperea urmaririi penale fata de Vasile Budesteanu, de 42 ani, si fratii Caizer si Maria Stanescu, de 29, si respectiv, 33 de ani.
Anchetatorii spun ca cele trei persoane, reprezentante ale SC "Demosen" SRL Ivesti, se fac vinovate de derularea unor afaceri prin care s-au sustras de la plata taxelor si impozitelor catre stat.
In urma verificarilor s-a stabilit ca in perioada 2003 - 2005, societatea a vandut marfuri in valoare de aproximativ 14 miliard elei vechi, fara ca aceste operatiuni sa fie evidentiate in contabilitate si fara a se achita darile catre bugetul de stat.
Totodata, din cercetari a rezultat ca, in aceeasi perioada, asociatul unic, Maria Stanescu, a retras din contul societatii 16,7 miliarde lei vechi, fara a justifica in conditiile legii utilizarea acestor bani.
Desi persoanele din cele doua dosare nu au legaturi, ciudat este faptul ca ambele grupari, cu afaceri in localitati diferite, au derulat operatiuni cu produse siderurgice si laminate (table, tevi etc.). Mai mult decat atat, si perioada de timp in care au fost savarsite ilegalitatile se suprapune.
Cinci dintre persoanele anchetate se numesc Stanescu, politistii precizand ca Maria si Caizer Stanescu sunt rude, la ceilalti este vorba doar despre coincidenta.
Tot pentru evaziune fiscala si folosirea cu rea-credinta a creditului firmei, a fost declansata urmarirea penala si impotriva lui Marin Toader, 29 de ani, Mihalache Stanescu, 31de ani, Alexandru Stanescu, 38 de ani, si a Mariei Stanescu, 36 de ani, toti reprezentanti ai SC "Dafora"SRL, cu sediul in Liesti.
La fel ca si in primul dosar, in perioada 2003 - 2005, Alexandru Stanescu si Mihalache Stanescu, in numele SC "Dafora" SRL, au comercializat marfuri in valoare de aproximativ 25 miliarde lei vechi, fara ca operatiunile sa fie inregistrate in contabilitate.
Acestia au fost ajutati de Marin Toader, administratorul societatii si de Maria Stanescu, asociat unic la societatea respectiva. Femeia este cea care a retras din contul bancar aproximativ 25,9 miliarde lei vechi, fara a justifica utilizarea banilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.