Boli grele la malul marii
In urma cu 150 de ani, in Romania, aproximativ 40 % din persoane mureau din cauza tuberculozei. In anii 80-90, datorita imbunatatirilor aduse la nivelul alimentatiei, locuintelor, dar si pentru ca tratamentele se imbu
Boli grele la malul marii
In urma cu 150 de ani, in Romania, aproximativ 40 % din persoane mureau din cauza tuberculozei. In anii 80-90, datorita imbunatatirilor aduse la nivelul alimentatiei, locuintelor, dar si pentru ca tratamentele se imbunatatisera, numarul celor care contractau aceasta boala scazuse. In ultimii ani, specialistii spun ca numarul imbolnavirilor au crescut treptat, ajungand ca anul trecut la nivelul intregii tari sa fie inregistrate 27 mii de cazuri. In ceea ce priveste judetul Constanta, medicii penumoftiziologi au constatat ca in ultimile luni s-a inregistrat o crestere a numarului de bolnavi care se prezinta la Dispensarul de la TBC. Seful dispensarului, dr. Emanoil Vasiliu, a declarat ca in luna martie a acestui an au fost consultati 2776 pacienti, iar in aprilie au fost primite 2025 persoane care sufera de TBC. Cu toate ca a sosit primavara, in loc sa scada, cum era normal, numarul pacientilor de TBC a crescut. Zilnic din cele 30 de persoane care se prezinta la unitatea ambulatorie care deserveste toata populatia judetului, trei sferturi reprezinta simptomele TBC-ului, restul suferind de bronhopneumonie, bronsita sau pneumonie.

A venit in tara sa-si omoare fratele
Florin Costea, de 28 de ani, din Vicovul de Sus, judetul Suceava, a murit injunghiat de propriul sau frate. Concubina tanarului s-a ales cu rani usoare in timp ce incerca sa-si apere iubitul. Procurorii l-au retinut, ca principal suspect, pe Vasile Costea, fratele victimei, care insa, a fost lovit, brusc, de amnezie, el sustinand ca nu-si aminteste nimic. Vasile Costea, care era plecat la munca in Italia, s-a intors acasa inainte de Paste. Vizita nu a fost pasnica, el batandu-le, in repetate randuri pe mama si sora sa. In noaptea de sambata spre duminica, Vasile, dupa ce a fost cu niste prieteni si a baut, la o discoteca din Vicov, si-a amintit de toate problemele si s-a dus acasa sa-i ceara socoteala fratelui sau. Vasile a luat un cutit din bucatarie si l-a infipt in gatul lui Florin. Victima a reusit sa se tarasca 50 de metri pana in curtea unui vecin unde a si murit. Mama fratilor Costea se afla, atunci cand s-a intamplat tragedia, intr-o scurta vacanta in Italia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.