Dintre participantii care au urmat cursul de management spitalicesc organizat, la nivelul intregii tari, de Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar (SNSPMS), 913 au obtinut punctajul de promovare la examenul de absolvire si doar ci
Dintre participantii care au urmat cursul de management spitalicesc organizat, la nivelul intregii tari, de Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar (SNSPMS), 913 au obtinut punctajul de promovare la examenul de absolvire si doar cinci nu au reusit nota de trecere la testul final ce a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, dupa cum a anuntat, ieri, Florin Sologiuc, directorul SNSPMS. El a precizat ca motivul acestui rezultat pozitiv a fost acela ca, in principal, scopul cursului de management spitalicesc si, implicit, a testului final, nu a fost de a-i pune pe participanti in dificultate, ci de a-i determina sa asimileze notiuni generale de management, necesare la nivelul unui spital.
De asemenea, candidatii care, din diverse motive, au ratat examenul de absolvire a cursului de management spitalicesc mai au o sansa, in noiembrie, cand o alta serie va finaliza pregatirea de scurta durata.
La randul sau, ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat ca este multumit de rezultatele finale ale cursului de management si ca spera ca majoritatea celor care au participat la acest curs sa se prezinte si la examenul de manager de spital pe care Ministerul Sanatatii Publice il va organiza in acest an. ''Consider ca s-a mai facut un pas in reforma din sistemul sanitar. Alaturi de definitivarea legislatiei secundare la Legea reformei si de restructurarea si reorganizarea spitalelor pe care o vom finaliza la inceputul lunii septembrie, organizarea concursului de manageri va fi un moment esential pentru reforma sistemului'', a explicat ministrul Sanatatii.
Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar a organizat, vineri, 11 august, testarea finala a tuturor celor care au participat la cursurile de management spitalicesc.
Testarile finale, care au fost sustinute de peste 900 de persoane, s-au desfasurat simultan in centrele universitare din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Craiova, Cluj, Constanta si Targu-Mures.
Participantii au avut de completat un test-grila care a cuprins intrebari, cu una sau mai multe variante de raspuns, din urmatoarele arii: Management si organizarea serviciilor de sanatate, Economie sanitara, Management financiar, Finantare bazata pe caz (DRG), Management de resurse umane, Managementul calitatii si evaluarea performantei, Audit intern si legislatie.
De asemenea, pentru a putea sustine testarea, fiecare participant a trebuit sa elaboreze si sa prezinte comisiei de examinare o schita de plan de management al unui spital.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.