"Bucurestiul este o capitala in care predomina griul, monocromia sa fiind sparta doar de materialele publicitare, de cateva cladiri, pe care proprietarii au avut "indrazneala" sa le varuiasca in culori vii, si de oameni, locuitori sau turisti. Din do
"Bucurestiul este o capitala in care predomina griul, monocromia sa fiind sparta doar de materialele publicitare, de cateva cladiri, pe care proprietarii au avut "indrazneala" sa le varuiasca in culori vii, si de oameni, locuitori sau turisti. Din dorinta de culoare a aparut "I love Bucharest", un program de arta publica si comunitara in care sunt integrate proiecte personale ale artistilor si arhitectilor romani." In acest context, "I love Bucharest", sustine "Puzzle Project", un proiect al artistului plastic George Bodocan, atelier urban - tabara de creatie, cum a fost numit de organizatorii sai, care isi propune sa aduca laolalta anual un numar de 15 artisti plastici din Romania si din alte tari. Anul acesta artistii participanti provin din Romania, SUA, Olanda si Basarabia. Acestia vor picta fiecare cate o piesa dintr-un puzzle ce se va construi treptat, cu fiecare participare si cu fiecare atelier, an de an. Ideea unui program de arta publica si comunitara a aparut initial sub forma unui proiect care urma sa se desfasoare de-a lungul anului 2006 in Bucuresti. Ceea ce el isi propunea, dupa afirmatiile membrilor proiectului, era in primul rand crearea unui cadru in care artistii romani contemporani, in special cei tineri, sa se poata exprima in acest asa-zis nou domeniu al artei.
In cadrul unei conferinte de presa organizate ieri pe terasa "La Motoare", spatiu unde se desfasoara editia de anul acesta a proiectului, George Bodocan a tinut sa precizeze ca termenul "puzzle" nu se refera la crearea unei imagini comune, ci la un puzzle cultural. Timp de sapte zile, incepand de astazi, de la ora 2.00, cei care vor urca pe terasa "La motoare" vor putea sa-i vada la lucru pe cei 15 artisti plastici, care au la dispozitie fiecare cate o piesa din puzzle-ul mural existent in spatiul de desfasurare a proiectului, pentru a o picta. O tabara de creatie in centrul Bucurestiului. Vernisajul va avea loc pe data de 17 august. Dincolo de produsul finit, important este insa contactul artistilor cu publicul, care se va putea implica activ prin evenimentele interactive programate, expozitia de fotografii cu peisaje urbane si un concurs de postcarduri pe tema pe care este construit intregul proiect: "Urban feeling". Provocarea este in aceeasi masura adresata si artistilor, care ies din atelier si "expun" toate fazele crearii unei lucrari. Motivul pentru care la proiect au fost invitati si artisti din afara este, dincolo de schimbul de experienta, intelegerea si acceptarea imaginii pe care ei o au despre Bucuresti.
Intreaga manifestare se doreste a fi o atentionare: "Fiti creativi si atenti la ce e in jur!". Lucrarile vor fi realizate in culori de apa, dupa cum au afirmat organizatorii, scopul fiind reestetizarea unuia dintre cele mai frecventate locuri din Bucuresti, prin realizarea unei picturi murale exterioare pe peretele din dreapta de la intrare care este "decupat" din constructie in placi dreptunghiulare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.