Controversatul afacerist craiovean Samir Spranceana, alaturi de 5 complici, va fi judecat in stare de arest preventiv, sub acuzatia de rambursari ilegale de TVA de peste 660 miliarde lei vechi. Cu doar o zi inainte, procurorii bucuresteni finalizaser
Controversatul afacerist craiovean Samir Spranceana, alaturi de 5 complici, va fi judecat in stare de arest preventiv, sub acuzatia de rambursari ilegale de TVA de peste 660 miliarde lei vechi. Cu doar o zi inainte, procurorii bucuresteni finalizasera cercetarile in acest dosar. Potrivit Mediafax, Tribunalul Dolj a decis, sambata, mentinerea starii de arest preventiv pentru inca 60 de zile pentru Spranceana, dupa ce, vineri, toti 6 au fost trimisi in judecata. La sfarsitul saptamanii trecute, instanta doljeana a fost obligata sa ia in discutie legalitatea masurii arestarii preventive a acuzatilor. Dupa ce judecatorii craioveni au apreciat ca motivele care au stat la baza arestarii preventive au fost intemeiate, s-a dispus prelungirea mandatelor cu 60 de zile. Decizia a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel Craiova, acolo unde sotia lui Samir Spranceana este judecator.
La inceputul lunii martie, Samir Spranceana, alaturi de Alin Popa, Petrisor Craciun, Luminita Dobre, Florinel Buioca si Roland Impuscatoiu, au fost retinuti de procurorii DIICOT din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fiind acuzati de inselaciune, complicitate la inselaciune, evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals in declaratii, spalare de bani si crima organizata. Samir Spranceana, alaturi de cei 5 acuzati in acelasi dosar, preciza ICCJ, a constituit un grup infractional organizat cu scopul obtinerii de rambursari ilegale de TVA. In baza unor documente false, potrivit anchetatorilor, grupul a solicitat si a obtinut, in decursul unui an, iulie 2003 - octombrie 2004, aproximativ 660 de miliarde de lei vechi prin intermediul mai multor societati. Acestea au fost administrate de Spranceana, Berceanu si Impuscatoriu, iar intocmirea documentelor de evidenta contabila, efectuarea operatiunilor bancare, prezentarea la controalele efectuate de inspectorii DGFP - Dolj pentru solutionarea cererilor de rambursare, au fost facute de catre contabila Dobre si celelalte persoane din cadrul compartimentului financiar-contabil condus de aceasta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.