Guvernul a aprobat plata contributiei financiare a Romaniei pentru doua programe comunitare referitoare la egalitatea intre femei si barbati si la stimularea ocuparii fortei de munca, informeaza un comunicat emis de Executiv. Finantarea se ridica la
Guvernul a aprobat plata contributiei financiare a Romaniei pentru doua programe comunitare referitoare la egalitatea intre femei si barbati si la stimularea ocuparii fortei de munca, informeaza un comunicat emis de Executiv. Finantarea se ridica la 335.000 de euro.
Totodata aceasta finantare a programelor se face prin bugetul de stat, cu sume din bugetul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei - echivalentul a 235.000 euro, respectiv din fonduri PHARE - echivalentul a 100.000 de euro. Pentru Programul comunitar referitor la strategia comunitara cadru privind egalitatea intre femei si barbati (2001-2006) contributia financiara este de 150.000 euro, din care 110.000 de euro reprezinta contributia nationala (bugetul de stat) si 40.000 de euro reprezinta fonduri PHARE. Programul "Masuri comunitare de stimulare in domeniul ocuparii fortei de munca" contributia este de 185.000 de euro, din care 125.000 de euro reprezinta banii care vor fi platiti din bugetul de stat si 60.000 de euro reprezinta fonduri PHARE. Strategia comunitara cadru privind egalitatea intre femei si barbati (2001-2006) cuprinde toate politicile si actiunile comunitare care au scopul de a obtine egalitatea intre femei si barbati, inclusiv politicile de abordare integratoare a acestui principiu si actiunile specifice destinate femeilor. Programul comunitar referitor la aceasta Strategie urmareste promovarea si raspandirea valorilor si practicilor ce fundamenteaza egalitatea intre femei si barbati. Un obiectiv este imbunatatirea intelegerii acestor probleme, inclusiv discriminarea directa si indirecta dintre femei si barbati si multipla discriminare a femeii. Programul comunitar "Masuri comunitare de stimulare in domeniul ocuparii fortei de munca" va contribui la atingerea noului obiectiv strategic stabilit de catre Consiliul European de la Lisabona, acela al ocuparii depline a fortei de munca. Cooperarea intre statele membre este intensificata in domeniul analizei, cercetarii si monitorizarii politicilor de piata a muncii si sunt identificate cele mai bune practici. Sunt promovate schimburile si transferurile de informatii si experienta in domeniu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.