Ministerul Educatiei trece de la un control la altul. Mai intii a fost vizitat pentru intocmirea de dosare penale, iar acum pentru posibile abateri administrative.

Dupa ce politia si Parchetul au verificat sustragerea subiectelor de
Ministerul Educatiei trece de la un control la altul. Mai intii a fost vizitat pentru intocmirea de dosare penale, iar acum pentru posibile abateri administrative.

Dupa ce politia si Parchetul au verificat sustragerea subiectelor de istorie de la testele nationale, dar si cumpararea celor de romana de la bacalaureat, Ministerul Educatiei este vizitat si de Autoritatea de Control a Guvernului. Mai mult, este prima data cind Guvernul trimite o echipa de control la Ministerul Educatiei. Motivul: "A fost o sesizare facuta de o firma care spune ca nu s-ar fi respectat procedurile de organizare a licitatiei pentru rechizitele scolare de anul acesta", dupa cum a spus Emanoil Negut, secretar de stat la Autoritatea de Control a Guvernului.

Insa versiunea ministrului Educatiei, Mihail Hardau, este cu totul alta. El spune ca "sint verificate toate licitatiile din 2005-2006". Si directorul Directiei de comunicare, Mircea Muresan, are o versiune. "Controlul se face pe licitatia de rechizite din 2005 si probabil doamna Paloma Petrescu (fostul secretar de stat pentru invatamintul preuniversitar - n.r.) s-a ocupat de ea", a spus Mircea Muresan.

Plingere pentru 150 de miliarde de lei

Valoarea rechizitelor scolare licitate de Ministerul Educatiei este de 150 de miliarde de lei vechi, ceea ce a fost un motiv in plus pentru dispunerea acestui control din partea Guvernului, care aloca banii. "Fiind vorba despre o licitatie la nivel national, deci multi bani in joc, am dispus controlul la Ministerul Educatiei, care a inceput luni, 24 iunie", a spus seful Autoritatii de Control. Licitatia a fost impartita pe patru pachete de rechizite: pentru clasa I, pentru clasele II-IV, V-VII si pentru clasa a VIII-a.

Ovidiu Alboi, seful Directiei de Achizitii din cadrul ministerului, a spus ca "la licitatie au participat trei firme, iar doua au fost declarate cistigatoare. Cea care a facut sesizarea este chiar una dintre cele cistigatoare". In momentul de fata au mai ramas doar de semnat contractele pentru achizitionarea rechizitelor, insa "acest lucru nu se poate intimpla pina cind nu se va termina controlul, iar firma care a depus plingere si-a cam dat cu stingul in dreptul", sustine directorul Ovidiu Alboi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.