Programul ''Un Bucuresti Frumos'' are drept scop facilitarea de parteneriate public-private ''prin care sa fie stimulate investitiile in modernizarea cladirilor care detin un puternic potential turistic si comercial, conferind atractivitate si presti
Programul ''Un Bucuresti Frumos'' are drept scop facilitarea de parteneriate public-private ''prin care sa fie stimulate investitiile in modernizarea cladirilor care detin un puternic potential turistic si comercial, conferind atractivitate si prestigiu orasului, ca viitoare capitala europeana''.
Acest proiect, lansat in urma cu doua zile, este un punct de plecare pentru refacerea centrului vechi al Capitalei. Programul ''Un Bucuresti Frumos'' va fi implementat in zona marginita de Splaiul Independentei, strada Doamnei, strada Blanari si Calea Victoriei.
Cu ocazia lansarii proiectului, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca doreste ca ''acest program sa fie inceputul unei serii, in aceasta zona a Bucurestiului, in care sunt peste trei sute de cladiri istorice. Aceasta zona merita sa fie revitalizata. La acest proiect este puternic implicata si Banca Nationala a Romaniei, care a desenat proiectul initial pentru reconstruirea centrului bancar din Bucuresti''. El a mentionat faptul ca in perioada interbelica functionau aici aproximativ 160 de banci: ''Sunt, toate, cladiri istorice care merita sa isi recapete si functionalitatea, dar si aspectul''. El a adaugat ca Guvernul a decis sa aiba o contributie de 6 milioane de euro pentru realizarea proiectului ''Un Bucuresti Frumos'', alaturi de PNUD, care va avea o contributie de aproximativ jumatate de milion de euro.
Pe langa componenta urbana, PNUD Romania a inclus in acest program, prin care urmeaza a fi reabilitata o parte dintre cladirile din Centrul Istoric, si o componenta sociala care va genera locuri de munca si va sprijini procesul de integrare al tinerilor proveniti din centrele de plasament.
La randul sau, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, prezent la lansare, a precizat ca lucrarile de reabilitare a infrastructurii din zona si cele de consolidare a cladirilor din Centrul Istoric vor incepe la jumatatea lunii august: ''Problema infrastructurii va fi rezolvata in aproximativ un an si jumatate, iar consolidarea imobilelor va fi finalizata in cel mult trei ani. Si cladirile aflate in proprietate privata vor fi refacute, insa, in aceasta situatie, statul va aloca fonduri numai pentru consolidare''.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.