Autoritatile de la Bruxelles i-au cerut ieri Luxembourgului sa renunte la sistemul de impozitare preferential, care a transformat Marele Ducat intr-un adevarat paradis fiscal pentru multinationalele ce si-au delocalizat aici serviciile financiare, in
Autoritatile de la Bruxelles i-au cerut ieri Luxembourgului sa renunte la sistemul de impozitare preferential, care a transformat Marele Ducat intr-un adevarat paradis fiscal pentru multinationalele ce si-au delocalizat aici serviciile financiare, informeaza Reuters.
O lege adoptata de Luxemburg in 1929 scuteste de plata impozitului direct holdingurile specializate in finante, in gestiunea de titluri, de investitii, de brevete sau de licente in contul unui grup multinational.
Initial scopul legii era acela de a evita impozitarea multipla a profiturilor in interiorul unei companii. Comisia Europeana considera insa ca in momentul de fata astfel de scutiri pot deveni un ajutor public care sa nu fie destinat direct dezvoltarii economice. Aceasta legislatie explica de-altfel si proliferarea bancilor din Marele Ducat, numarul acestora fiind astazi de peste 180, din peste 25 de tari, iar asta pentru numai 450.000 de locuitori.
Comisia a solicitat ca legislatia sa fie modificata pana la sfarsitul anului si sa fie pusa in aplicare pana in 2010. Luxemburgul a amendat aceasta lege anul trecut insa a declarat ca holdingurile nu isi vor pierde regimul de exonerare pana in 2011. Comisia a recomandat anterior autoritatilor locale sa analizeze sistemul de impozitare, insa statul a refuzat sa ia masuri in vederea modificarii taxelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.