Bucurestencele sunt impotriva cresterii varstei de pensionare, resping ideea ca femeile si barbatii sa iasa la pensie la aceeasi etate si sunt neincrezatoare in fondul privat de pensii, releva un studiu realizat de Centrul Parteneriat pentru Egalitat
Bucurestencele sunt impotriva cresterii varstei de pensionare, resping ideea ca femeile si barbatii sa iasa la pensie la aceeasi etate si sunt neincrezatoare in fondul privat de pensii, releva un studiu realizat de Centrul Parteneriat pentru Egalitate.
Fondul privat de pensii nu prezinta credibilitate pentru populatia feminina din Capitala. Cercetarea calitativa arata ca majoritatea respinge ideea de "fond" din cauza puternicei asocieri cu fraudele (FNI, SAFI, etc).
O alta problema este si lipsa unei institutii credibile care sa garanteze administrarea corecta a banilor depusi de salariati.
Participantele au dezaprobat si ideea de a se mari varsta de pensionare pentru femei, argumentele lor provenind din impartirea traditionala a rolurilor de gen.
CPE, impreuna cu Biroul International al Muncii, a lansat in aprilie o campanie de constientizare a femeilor asupra schimbarilor care vor aparea odata cu lansarea fondurilor de pensii facultative, precum si cu egalizarea varstei de pensionare si cresterea ei pana la 65 de ani.
Campania se intinde pe un an si va cuprinde si discutii cu partenerii sociali si cu Casa Nationala de Pensii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.