Abandonat in Moscova, inrolat in Armata Rosie si in final incoronat ca rege. Aceasta este povestea incredibila a unui orfan, care depaseste cu mult orice film hollywoodian, relateaza presa britanica.
Serghei Kotov si-a petrecut copilaria intr-u
Abandonat in Moscova, inrolat in Armata Rosie si in final incoronat ca rege. Aceasta este povestea incredibila a unui orfan, care depaseste cu mult orice film hollywoodian, relateaza presa britanica.
Serghei Kotov si-a petrecut copilaria intr-un C.A.P., a devenit apoi tractorist si lider de frunte al tinerilor comunisti, fiind ca un arhetip clasic al tinerilor din Rusia sovietica.
Pe taramul unde toti trebuie sa fie egali, el avea totusi ceva care-l deosebea de toti ceilalti: culoarea pielii. Serghei Kotov este negru.
Abandonat de mic, tanarul afro-rus a crescut intr-un orfelinat din apropierea Moscovei si tot timpul visa la parintii pe care nu-i vazuse niciodata.
Acum, patruzeci de ani mai tarziu, dupa regasirea tatalui de mult pierdut, Serghei a devenit print peste noapte.
In urma unui apel lansat in cadrul unui program al televiziunii ruse, Kotov a descoperit ca este fiul unui medic renumit, ai caror descendenti stateau la loc de cinste intr-o familie regala din Ghana. Descoperirea rudelor sale au dezvaluit de altfel ca Serghei nu este nici mai mult nici mai putin decat viitorul monarh al unui stat vest-african.
Mama sa s-a sinucis
Remarcabila poveste a lui Serghei a inceput dupa ce mama sa rusoaica, Nina Kotova, s-a indragostit de Phanuel Dartey, un student la medicina care fusese invitat sa studieze in Kalinin (Tver) in anii '60, perioada in care Uniunea Sovietica recunostea independenta recent obtinuta de catre Ghana.
In ciuda faptului ca regimul comunist sustinea egalitarismul, interzicea cu desavarsire relatiile inter-rasiale. Din aceasta cauza, dupa o relatie aprinsa de doi ani, Nina Kotova a fost nevoita sa renunte la iubitul sau, caruia a fost nevoita sa-i spuna ca-si gasise pe altcineva. Studentul din Ghana nu a stiut cand a plecat din Rusia, ca iubita sa era insarcinata. La acea vreme, prietenii Ninei au fost socati sa afle ca ea vrea sa se casatoreasca cu un prieten al fratelui sau, care era recidivist. "Cel mai probabil mama a fost fortata sa intre in acest mariaj de rudele sale. Dupa ce m-a abandonat, ea a mai avut un fiu. Dar nu era deloc fericita cu sotul sau, care o batea frecvent" a povestit Serghei. Cand fratele vitreg al acestuia avea patru ani, mama sa s-a sinucis.
Inainte sa se casatoreasca, dupa ce l-a nascut pe Serghei, la insistentele familiei sale si la solicitarile partidului, Nina a fost nevoita sa-si abandoneze copilul intr-un orfelinat. "Indiferent ce spun oamenii despre prietenie si egalitatea intre natiuni, a existat dintotdeauna o diferenta enorma intre retorica si realitate. Pentru ca eram african, eram considerat a fi o rusine. Pe atunci, eram printre primii copii afro-rusi din tara si din aceasta cauza am fost tinta a numeroase insulte atat din partea celorlalti copii, cat si din partea adultilor" a povestit Serghei.
Regasirea
Dupa ce a studiat la Institutul local de Masini Unelte si dupa ce a petrecut doi ani in Armata Rosie, Serghei a devenit lider al filialei locale a Partidului Comunist, aripa tanara, denumita Komsomol. "Nici nu implinisem 15 ani si deja citisem toate cele 55 de volume ale lui Lenin" povesteste acesta.
In decursul anilor, tanarul nu a fost interesat sa-si descopere adevaratii parinti, ci s-a concentrat pe lupta pe care a trebuit sa o duca pentru a depasi discriminarea rasiala la care era supus constant si pentru a deveni profesor in orasul sau natal.
S-a casatorit cu o localnica, Zlata. Sotia sa a fost cea care a decis ca trebuie sa-i gaseasca parintii barbatului sau.
Examinand arhivele Academiei Medicale din Tver, Zlata a depistat dosarul unui student din Ghana, pe numele de Faneuil Darty. Acesta studiase obstetrica si ginecologia in oras cu multi ani in urma.
Stiind ca are nevoie de ajutor, Zlata i-a contactat pe producatorii unui popular talk-show televizat care reuneste rudele sau prietenii de mult pierduti (n.r. - un soi de "Surprize Surprize"). Apoi, s-a intamplat miracolul. Tatal lui Serghei i-a scris Zlatei personal, din Londra.
Initial, dr. Faneuil Komla Volano Darty a pufnit in ras cand i s-a spus ca mai are un fiu. Cum ar fi putut el - tata a trei copii - medic proeminent si membru al Societatii Regale Britanice de Obstetrica si Ginecologie din Marea Britanie sa aiba un copil din flori?
Insa, dupa ce s-a mai gandit putin, a cerut fotografii ale lui Serghei. Pana si rudele din Ghana ale acestuia - dupa ce au vazut pozele - au declarat ca asemanarea intre tata si fiu este extraordinara.
Mostenitorul tronului
Serghei Kotov si-a intalnit tatal pentru prima oara la data de 6 martie 2003. Atunci a aflat ca face parte dintr-o familie nobila. Unul dintre fratii sai vitregi este comandant in Marina Regala, iar altul conduce o companie care exporta produse agricole in Europa. Unchiul lui Faneuil a fost chiar consilierul primului presedinte al Ghanei. Atunci, tatal lui Serghei a abdicat de la tron pentru a se dedica stiintei, ceea ce inseamna ca tronul ii revine fiului mai mare al acestuia, adica lui Serghei Kotov din Tver.
Desi Serghei a calatorit in Ghana unde a fost incoronat regele Dartey III - (conducator al unui regat situat intre lacul Volta si granita cu Togo a Ghanei), el continua sa traiasca modest in acelasi oras rus, intr-un apartament de doua camere. Singurul lucru care s-a schimbat este numele sau, care acum este Kotov-Darty. Totusi, el pastreaza legatura cu rudele sale si cu presedintele Ghanei prin e-mail.
Serghei a refuzat sa accepte invitatia tatalui sau de a se muta la Londra si nici nu vrea sa se mute in Ghana. In Tver, el conduce Academia Internationala de Educatie si are doua fete de 4 si 7 ani, precum si un fiu de 12 ani.
Regele pasionat de bors
Serghei, care acum are 39 de ani, isi aminteste, plimbandu-se prin Tver cu Lada sa, cum citea el povesti cand era copil, pentru a scapa de viata crunta pe care o avea in orfelinat si cum nu-si imagina ca vreodata va reusi sa traiasca pe propriile sale picioare. "Ma intrebam deseori de ce mi se intampla mie asa ceva, insa se pare ca nu trebuie decat sa speri".
In ceea ce priveste vizita sa in Ghana, regele Serghei povesteste amuzat ca nu studiile sale comuniste l-au facut sa se simta prost ci... "traditia culinara africana: "imi place in Ghana dar mi-a lipsit mancarea din Rusia. Acolo nu au bors, nu au castraveciori murati si nici cartofi", zambeste acesta. In ceea ce priveste educatia sa socialista, Serghei afirma ca nu este incompatibila cu indatoririle sale de rege: "nu primesc nici o copeica, numai aplauze. De fapt eu nu ar trebui decat sa deschid scoli, sa organizez concerte si expozitii si sa ajut familiile sarace".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.