Premierul Tariceanu a anuntat ieri ca firmele care lucreaza cu bani publici si nu isi respecta termenele asumate nu vor mai avea voie sa primeasca astfel de contracte.
In acest sens, primul ministru a explicat ca a cerut Ministerului Justitie
Premierul Tariceanu a anuntat ieri ca firmele care lucreaza cu bani publici si nu isi respecta termenele asumate nu vor mai avea voie sa primeasca astfel de contracte.
In acest sens, primul ministru a explicat ca a cerut Ministerului Justitiei sa modifice legislatia privind organizarea de licitatii publice, astfel incat legea respectiva sa cuprinda conditii pentru ingradirea dreptului de participare la licitatii, pentru firmele care au proiecte restante.
In opinia lui Tariceanu, penalizarile aplicate in momentul de fata nu sunt suficient de motivante. Si oricum, "pe noi ne intereseaza ca proiectele sa fie terminate la data stabilita" si nu cate penalitati sunt aduse firmelor respective, a adaugat premierul.
Declaratia lui Tariceanu vine dupa ce luni ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a declarat extrem de nemultumit de stadiul de executie a lucrarilor la pasajul rutier de la Otopeni si cel de peste centura de nord a Capitalei.
Drept urmare, ministrul a acordat un ultimatum firmelor austriece care se ocupa de realizarea lucrarilor respective.
El a avertizat ca daca problemele sesizate nu vor fi rezolvate in timp util, cele doua firme s-ar putea sa nu mai primeasca alte lucrari in Romania.
Saptamana trecuta, Berceanu anunta, de asemenea, ca penalizarile pentru firmele care depasesc termenele contractuale vor fi majorate semnificativ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.