Hotelierii din Mamaia reclama proasta gestionare a plajelor. Nemultumirile vin din partea turistilor care nu pot face plaja din cauza zgomotelor buldozerelor si ale betonierelor care intra chiar pe plajele special amenajate.
In urma cu doar ca

Hotelierii din Mamaia reclama proasta gestionare a plajelor. Nemultumirile vin din partea turistilor care nu pot face plaja din cauza zgomotelor buldozerelor si ale betonierelor care intra chiar pe plajele special amenajate.
In urma cu doar cateva saptamani, ministrul Mediului si al Gospodaririi Apelor, Sulfina Barbu, promitea ca se va ocupa personal de situatia plajelor si ca va sanctiona nerespectariile conditiilor contractelor de inchiriere. Cu toate acestea, pe plaje se construieste in continuare ilegal. Pentru acest fapt, Asociatia Patronala Mamaia acuza Directia Apelor Dobrogea Litoral. Cauza pentru care inca se construieste ilegal, a declarat seful Inspectoratului Teritorial in Constructii (ITC ) Constanta, Nicolae Ciocanel, este faptul ca actul normativ care le-ar da dreptul operatorilor sa construiasca fara autorizatie doar in 2006 nu a fost promulgat de presedinte. "Se construieste si s-a construit ilegal pe plaja, avand in vedere ca legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta 19/2006 nu este inca in vigoare, nefiind promulgata de presedintele Romaniei", sustine Asociatia Patronala din Mamaia intr-o adresa trimisa Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL). Conform documentului, constructiile de pe plaja nu respecta amplasamentele prestabilite de DADL. Sunt avute in vedere cele 178 de beach-baruri de pe plajele din Mamaia, care depasesc cu mult numarul permis, fapt ce "contravine protectiei mediului", a declarat Sulfina Barbu. Numarul beach-barurilor, ce oricum depasesc suprafata de 20 de metri patrati fiecare, trebuie redus la 30.

DADL verifica

Directorul Ionel Manafu a confirmat primirea adresei Patronatului Hotelierilor si a promis ca se va ocupa de cazul plajelor. Raspunsul asteptat de hotelieri le va fi trimis dupa ce va fi verificata veridicitatea reclamatiilor. Ionel Manafu sustine ca operatorii care au castigat licitatiile de inchiriere au indeplinit majoritatea conditilor stipulate in contractele de inchiriere ale plajelor semnate cu DADL. Pe langa faptul ca au fost descoperite amplasamente ilegale, inspectorii in constructii au semnalat prezenta catorva discoteci si chiar a unui patinoar pe plajele de pe litoral. Seful ITC Constanta, Nicolae Ciocanel, sustine ca pana la promulgarea actului normativ, Primaria este institutia care ar trebui sa aplice sanctiuni constructiilor abuzive. In acest sens, ITC a trimis sesizari Primariei Constanta. Si Sulfina Barbu s-a aratat nemultumita de autoritatiile care refuza amenajarile plajelor. "Amenajarile pe plaje sunt blocate de autoritatile locale, care refuza montarea dusurilor si toaletelor, aduse de reprezentantii Directiei Apelor Dobrogea-Litoral", a declarat ministrul Mediului si al Gospodaririi Apelor Publice. Totodata, a precizat ca au fost investiti 200 miliarde de lei in reabilitarea plajei de la Costinesti si ca se investeste in continuare.

Mazare ii ureaza succes Sulfinei

Primarul Constantei, Radu Mazare, sustine ca nu va mai interveni in cazul plajelor. "Nu ma mai bag pe plaja, pentru ca am fost acuzat ca sunt franarul turismului si al strategiei de aplicare a turismului", a declarat Mazare pentru Mediafax. El i-a urat succes ministrului Mediului si Turismului, Sulfina Barbu, in aplicarea strategiei generale pe care a conceput-o pentru gestionarea turismului romanesc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.