O echipa medicala formata din 80 de persoane va incerca, miercuri, sa separe doua surori siameze unite in zona abdomenului, in cursul unei operatii lungi si complexe care va avea loc la un spital din Los Angeles, transmite Mediafax. Nascute pe 2 augu
O echipa medicala formata din 80 de persoane va incerca, miercuri, sa separe doua surori siameze unite in zona abdomenului, in cursul unei operatii lungi si complexe care va avea loc la un spital din Los Angeles, transmite Mediafax. Nascute pe 2 august 2005, Regina si Renata Salinas Fierros sunt siameze de tip "Ischiopagus tetrapus", a explicat medicul James Stein, chirurg la spitalul pediatric din Los Angeles (CHLA), in timpul unei conferinte de presa. Acest lucru inseamna ca cele doua surori sunt unite "de la coaste la bazin, avand comune toate organele din aceasta zona, ficatul, intestinele, organele genitale, vezica urinara si oasele pubiene, a precizat medicul coordonator al acestei operatii. "Siamezii <<Ischiopagus>> se nasc foarte rar si implica cea mai complicata operatie de separare, pentru ca multe organe interne vitale sunt comune", se indica in comunicatul emis de CHLA. Operatia, prevazuta sa inceapa miercuri dimineata, la ora 13.00 GMT, va dura cel putin 24 de ore, a anuntat echipa. "Ceea ce trebuie sa facem este sa taiem oasele bazinului spre spate, de fiecare parte, apoi sa rotim soldurile si picioarele spre fata si sa reinchidem bazinul in fata", a explicat doctorul Dominic Femino.
In cursul unei operatii care a avut loc in septembrie 2003, la Los Angeles, doctorii Stein si Femino au reusit sa separe doua siameze care erau orfane si care apoi au fost adoptate. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.