Primarul Adriean Videanu a fost pus la zid de reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice, arhitecti, academicieni, jurnalisti si bucuresteni, care l-au somat sa stopeze lucrarile la imobilul-mamut de langa Catedrala „Sfantul Iosif“. <

Primarul Adriean Videanu a fost pus la zid de reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice, arhitecti, academicieni, jurnalisti si bucuresteni, care l-au somat sa stopeze lucrarile la imobilul-mamut de langa Catedrala „Sfantul Iosif“.
Acuzat ca nu a luat masuri de protejare a monumentului istoric, edilul Capitalei a aratat cu degetul persoane precum fostul primar general Traian Basescu, dar si actualul primar al sectorului 1, Andrei Chiliman, care au eliberat avizele si autorizatia de constructie.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice, arhitecti, academicieni, jurnalisti si locuitori ai Capitalei l-au somat pe primarul Adriean Videanu sa stopeze constructia de birouri in imediata apropiere a Catedralei „Sfantul Iosif“, in cadrul unei dezbateri publice organizate de cotidianul Ziua si Civic Media.

In ziua in care a implinit 44 de ani, edilul Capitalei a dat piept cu un val de proteste vehemente din partea societatii civile care i-a cerut sa blocheze proiectul de construire a cladirii de birouri care se ridica la mai putin de 10 metri de Catedrala “Sfantul Iosif” din Bu curesti. Episcopul Cornel Damian a declarat ca Biserica Romano-Catolica isi mentine pozitia si ca refuza sa negocieze cu municipalitatea alte alternative, considerand ca cei care sunt raspunzatori pentru eliberarea avizelor trebuie sa gaseasca o solutie pentru ca monumentul istoric sa nu aiba de suferit din cauza santierului. In replica, Adriean Videanu a declarat ca Primaria Capitalei nu este responsabila de conflictul iscat intre municipalitate si fetele bisericesti si a aratat cu degetul in directia celor care au eliberat avizele incepand cu anul 1999. „Pentru a afla adevarul, va sugerez ca la viitoarele noastre dezbateri sa-i aducem aici pe ministrul Ion Caramitru, pe ministrul Razvan Theodorescu, pe doamna secretar de stat Ileana Tureanu, pe domnii primari Viorel Lis, Traian Basescu si Andrei Chiliman, adica toti cei care, prin deciziile pe care le-au luat la un moment dat, au contribuit la acest lucru. „Edilul Capitalei a declarat, totodata, ca nu crede ca Arhiepiscopia Romano-Catolica poate castiga procesul intentat constructorului. „Este un punct de vedere bazat pe raportul de inspectie facut de directia mea de specialitate din primarie“, a conchis Videanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.