Judecatorii Curtii Europene de la Strasbourg au condamnat Romania la plata a doua mii de euro intr-un proces in care doi romani s-au judecat 12 ani pentru a-si recupera doua terenuri. Curtea Europeana a Drepturilor Omului(CEDO) a stabilit, ieri, ca m
Judecatorii Curtii Europene de la Strasbourg au condamnat Romania la plata a doua mii de euro intr-un proces in care doi romani s-au judecat 12 ani pentru a-si recupera doua terenuri. Curtea Europeana a Drepturilor Omului(CEDO) a stabilit, ieri, ca magistratii romani au incalcat dreptul la judecata si dreptul la respectarea bunurilor a doi cetateni. Astfel, statul roman este obligat la plata unor daune morale de doua mii de euro familiei Dumitru si Elena Giorgi din Targu-Jiu.
Cei doi au revendicat, in anul 1991, doua terenuri de 4,75 si respectiv trei hectare, in baza Legii 18/1991. In loc sa-si primeasca terenurile inapoi, familia Giorgi a primit alte terenuri de 0,15 si 0,123 de hectare, lucru certificat printr-o decizie a Tribunalului Gorj. Potrivit Mediafax, prefectul Gorjului a anulat decizia Tribunalului prin care familia Giorgi a fost despagibita cu cele doua terenuri. Dupa doi ani, Curtea de Apel Craiova a anulat ordinul prefectului. Au urmat 12 ani de procese intre autoritatile locale si cei doi soti, pentru cele doua terenuri. Abia in 2003, Tribunalul din Targu-Jiu a dat castig de cauza sotilor Giorgi si a dispus ca autoritatile locale sa intocmeasca actele de proprietate pentru cele doua terenuri de 0,15 si 0,123 hectare. In acelasi timp, instanta Tribunalului l-a condamnat pe primarul din Targu - Jiu la plata a 500 de mii de lei vechi pe fiecare zi de intarziere, dupa cele 15 zile, moment din care decizia devenea definitiva. Si Consiliul Local a fost obligat sa plateasca cheltuieli de judecata. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.