Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) va supraveghea, la inceputul lunii iunie 2006, organizarea unor teste, pentru a vedea daca tehnologiile PHS (Personal Handyphone System) si DECT (Digital Enhanced Cordless Tel
Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) va supraveghea, la inceputul lunii iunie 2006, organizarea unor teste, pentru a vedea daca tehnologiile PHS (Personal Handyphone System) si DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) pot coexista in aceeasi banda de frecvente fara a se perturba. De asemenea se va testa daca tehnologiile PHS (Personal Handyphone System) si UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) aflate in benzi adiacente nu se perturba reciproc. Tehnologia PHS este un sistem de telefonie mobila folosit in Asia, iar tehnologia DECT este dezvoltata in Europa si ofera in Romania acces la sistemele wireless, prin care abonatul poate folosi terminalul numai in apropierea aparatului telefonic si acces la telefonie fixa pe o zona geografica restransa. In Romania exista deja licente de utilizare a frecventelor pentru tehnologia DECT. Cele doua tehnologii de telecomunicatii DECT si PHS ocupa spectrul radio in banda 1.9 MHz: DECT de la 1880-1900 MHz si PHS de la 1895-1900 MHz. Ambele benzi se suprapun cu 5 MHz, fapt ce poate determina aparitia perturbatiilor. Pana la sfarsitul lunii iunie, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (institutia responsabila pentru politica in domeniu) va primi rezultatele testelor, pentru a decide modul in care va putea fi utilizata tehnologia PHS. La test vor participa Atlas Telecom Network Romania, Beia Romania, Orange Romania, Vodafone Romania, Romtelecom si ZTE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.