Compania siderurgica Mittal Steel a lansat ieri in mod oficial oferta de cumparare ostila asupra principalului concurent, Arcelor, cu care se afla intr-o lupta crancena de mai bine de trei luni de zile. Actionarii Arcelor vor avea la dispozitie 40 de
Compania siderurgica Mittal Steel a lansat ieri in mod oficial oferta de cumparare ostila asupra principalului concurent, Arcelor, cu care se afla intr-o lupta crancena de mai bine de trei luni de zile. Actionarii Arcelor vor avea la dispozitie 40 de zile pentru a lua o decizie.
Mittal, numarul unu mondial dupa cantitatea de otel produsa, propune aproximativ 18 miliarde de euro in cash si in actiuni pentru a lua controlul Arcelor, numarul unu la scara globala dupa cifra de afaceri.
Oferta publica mixta va fi inchisa pe 29 iunie, iar autoritatile bursiere vor publica rezultatele pe 13 iulie, informeaza Reuters.
Daca actionarii Arcelor isi vor da acordul pentru aceasta fuziune, atunci Mittal va deveni un gigant cu o valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari, cu peste 300.000 de muncitori, si cu o productie de peste 10% din consumul mondial. Conditiile ofertei lansate de Mittal precizeaza ca actionarii Arcelor care isi vor oferi titlurile vor primi patru actiuni Mittal Steel si 35,25 euro pentru cinci actiuni Arcelor.
Partea in numerar nu va putea depasi 25% din suma totala a ofertei, a precizat Mittal.
Prin aceasta oferta valoarea Arcelor este cu 10% mai mica decat cursul de la Bursa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.