Va adresez rugamintea sa aveti amabilitatea sa publicati urmatoarele precizari ale subsemnatului pe marginea articolului aparut in numarul din 16 martie 2005 al cotidianului Ziua, cu titlul "Cameleonii PSD reintra in MAE pe usa din dos".
Mentio
Va adresez rugamintea sa aveti amabilitatea sa publicati urmatoarele precizari ale subsemnatului pe marginea articolului aparut in numarul din 16 martie 2005 al cotidianului Ziua, cu titlul "Cameleonii PSD reintra in MAE pe usa din dos".
Mentionez ca amintitele comentarii urmaresc informarea corecta si echilibrata a cititorilor ziarului dumneavoastra, pe care ii respect.
In perioada in care am condus Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (DRP), in calitate de secretar de stat, separarea politicului de activitatea guvernamentala in beneficiul romanilor de pretutindeni a reprezentat una din regulile principale atat pentru secretarul de stat, cat si pentru ceilalti colegi din DRP.
Cooperarea DRP cu alte institutii ale statului roman (MAE, Ministerul Culturii, serviciile de informatii etc.) a reprezentat o necesitate obiectiva, pentru motive care nu mai trebuie explicate. Subliniez, in acelasi timp, ca nu au existat actiuni si in nici un caz acordul subsemnatului pentru "infiltrari" sau chiar "preluarea controlului" DRP de catre alte institutii ale statului, asa cum eronat s-a afirmat anterior in paginile ziarului Ziua.
Datorez intreaga gratitudine actualului subsecretar de stat al DRP, Nicolae Vulpasin, diplomat de cariera apreciat pentru expertiza sa privind spatiul central-sud-est european, care a acceptat solicitarea subsemnatului de a intari echipa DRP in cursul anului 2003. Prezenta domniei sale in departament si dupa schimbarea Guvernului, in decembrie 2004, se datoreaza exclusiv solicitarii pe care i-am adresat-o de a astepta desemnarea noului secretar de stat la Departament, pentru efectuarea procedurilor de predare-primire firesti in asemenea situatii.
Nu am recurs niciodata la serviciile colegilor din Departament in scopuri sau actiuni politice, cu atat mai putin la "sefi de campanie". Pentru informare, campania electorala a subsemnatului s-a desfasurat in circumscriptia Brasov, acolo unde a functionat o echipa locala, specializata, pentru intreaga lista de candidati ai PSD.
Inca astept anuntarea publica de catre actualele autoritati a rezultatelor verificarii modului in care au fost gestionate programele si fondurile DRP inainte de decembrie 2004, verificare pe care am solicitat-o personal. Este greu sa construiesti, dar este usor sa arunci cu noroi asupra unor oameni si a unei institutii care au respectat cu strictete legea in activitatea lor.
Sustin libertatea presei. Sugerez insa diversificarea surselor de informare (in masura in care se doreste pastrarea credibilitatii), pentru evitarea transferarii la nivelul opiniei publice a frustrarilor si intereselor politice obscure, inclusiv din partea unor indivizi din DRP, putini la numar, a caror trasatura comuna o reprezinta impostura si incompetenta profesionala.
Nu comentez decizia guvernului actual privind transferarea DRP la MAE. Dincolo de aceasta decizie, insa, este necesara recuperarea urgenta a celor aproape trei luni scurse fara ca Departamentul, nici la aceasta data cu o conducere desemnata, sa finanteze macar un proiect pentru romanii din afara granitelor. Aceasta pentru simplul motiv ca romanii de pretutindeni sunt sensibili la ajutorul statutului roman, iar problemele acestora, insensibile la ciclurile electorale din Romania.
Cu deosebita stima,


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.