Dolarul a ajuns la cea mai scazuta valoare din ultimii ani, moneda americana pierzand teren si pe pietele internationale.
Ultimul curs de schimb oficial anuntat de Banca Nationala a Romaniei coteaza moneda americana la 2,65 lei, iar evolutia
Dolarul a ajuns la cea mai scazuta valoare din ultimii ani, moneda americana pierzand teren si pe pietele internationale.
Ultimul curs de schimb oficial anuntat de Banca Nationala a Romaniei coteaza moneda americana la 2,65 lei, iar evolutia negativa ar putea continua saptamana viitoare. In schimb, la ultima sedinta de tranzactionare, moneda nationala a pierdut aproape doi bani in fata euro, acesta ajungand la 3,4 lei. Specialistii mizeaza in continuare pe scaderea mone-dei unice. Cursul scazut al dolarului va avea influente directe negative asupra exportatorilor, dupa cum apreciaza analistul economic Ilie Serbanescu. ""Aprecierea leului ii ajuta pe importatori si ii descurajeaza pe exportatori si in felul acesta se casca un deficit extern fabulos. Din pacate, BNR este singura, lasata sa lupte impotriva acestor lucruri, cand ar trebui sa fie ajutata de guvern"", spune Serbanescu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.