Administratorul societatii de brokeraj SC Financial Investments SA, bucuresteanul Liviu Toderita, a fost trimis in judecata de procurorii Ministerului Public, dupa ce a folosit cu rea-credinta creditul societatii pe care o administra in scop contrar
Administratorul societatii de brokeraj SC Financial Investments SA, bucuresteanul Liviu Toderita, a fost trimis in judecata de procurorii Ministerului Public, dupa ce a folosit cu rea-credinta creditul societatii pe care o administra in scop contrar intereselor acesteia.
Instrumentata initial de ofiterii Directiei de Cercetari Penale din cadrul Politiei Romane, cauza a ajuns la jumatatea lunii aprilie pe masa procurorilor Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, care au stabilit ca barbatul a incalcat prevederile art. 266 alin.1 pct. 3 din Legea 31/1990, modificata.
Potrivit rechizitoriului, anchetatorii au probat faptul ca, in perioada 20 iulie 2000 - 15 martie 2004, in calitate de actionar majoritar si administrator la SC Financial Investments SA, a efectuat mai multe tranzactii bursiere pe contul sau de client (persoana fizica), utilizand in acest scop aproape 34,5 miliarde lei provenind din contul curent al societatii.
Din verificarile efectuate de catre inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in luna noiembrie a anului trecut a rezultat ca tranzactiile respective s-au facut cu incalcarea Regulamentului CNVM, in sensul ca operatiunile derulate de catre inculpat pe cont propriu (in calitate de persoana fizica intr-un cont deschis special) au fost acoperite din activele clientilor, fara ca acestia sa fi fost instiintati.
In fapt, la data de 20 mai 2000, inculpatul a incheiat un contract pe perioada nedeterminata cu SC Financial Investments SA (firma la care el insusi detinea 95,5%, iar sotia sa 2,23%), contract avand ca obiect efectuarea de tranzactii bursiere in nume propriu si pe contul sau personal, in perioada iulie 2000 - martie 2004 dispunand efectuarea mai multor tranzactii in numele societatii in valoare totala de peste 143,6 miliarde lei.
Intreaga suma - reprezentand contravaloarea actiunilor vandute, transferuri bancare din conturile clientilor, bani incasati direct din casieria societatii etc. - a ajuns in contul sau curent, fondurile fiind folosite pentru cumpararea de actiuni in nume propriu.
Prin urmare, atat din verificarile efectuate, cat si din nota explicativa intocmita de administrator catre ANAF rezulta ca acesta a folosit fara drept, pentru cumparare de actiuni, partial, si bani ce proveneau din disponibilitatile banesti ale societatii, dar si ale clientilor.
Cauza a fost inaintata spre competenta solutionare Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.