Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, ieri, recursul formulat de omul de afaceri Ovidiu Tender, impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de a prelungi mandatul de arestare preventiva emis pe numele sau. Tender nu a fost prezent in sala de
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, ieri, recursul formulat de omul de afaceri Ovidiu Tender, impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti de a prelungi mandatul de arestare preventiva emis pe numele sau. Tender nu a fost prezent in sala de sedinta, el fiind in continuare internat la Spitalul Clinic de Urgenta "Sf Ioan" din Bucuresti, avand afectiuni cardio-vasculare. In timpul dezbaterilor, avocatii omului de afaceri au depus la dosar o adeverinta de la spital in care medicii arata ca Ovidiu Tender nu se poate deplasa. Totodata, aparatorii acestuia au prezentat judecatorilor CAB motivele pentru care solicita eliberarea si cercetarea clientului lor in stare de libertate.
Decizie nemotivata la Tribunal
In acest sens, avocatul Marian Nazat a prezentat in fata instantei mai multe incalcari de procedura, savarsite atat de procurorii Parchetului General, cat si de magistratii Tribunalului Bucuresti. Astfel, aparatorul lui Tender a aratat ca Tribunalul Bucuresti, instanta care a prelungit mandatul de arestare, nu a fost legal sesizat. Nazat a explicat ca, pentru doua dintre infractiunile de care este acuzat clientul sau, respectiv abuz in serviciu si inselaciune cu prejudiciu mai mare de un milion de euro, competenta apartinea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, si nu a celor din cadrul Parchetului General. De asemenea, aparatorul lui Tender a mentionat ca judecatorul fondului nu si-a motivat decizia de prelungire a mandatului de arestare.
Pe de alta parte, Nazat s-a aratat nemultumit de faptul ca magistratii Tribunalului Bucuresti nu au tinut cont de starea sanatatii clientului sau. Acesta a subliniat ca dupa ce a fost arestat preventiv, pe 3 martie 2006, starea de sanatate a clientului sau s-a deteriorat vizibil. In acelasi timp, avocatul Nazat a precizat ca luarea unei astfel de masuri impotriva lui Tender nu se justifica, deoarece din momentul in care Parchetul a demarat cercetarile in acest dosar, in ianuarie 2005, omul de afaceri a avut o buna conduita, prezentandu-se la toate audierile stabilite de procurori.
Referat semnat doar de un procuror
Cel de-al doilea aparator al omului de afaceri Ovidiu Tender, avocatul Gheorghita Mateut, a declarat in fata instantei ca, in acest moment, nu mai subzista temeiurile pentru care omul de afaceri a fost arestat. De asemenea, Mateut a aratat, ca o incalcare de catre procurori a procedurii penale, faptul ca referatul cu propunerea de arestare preventiva inaintat Tribunalului a fost semnat doar de unul din cei doi procurori care se ocupa de acest dosar. La randul sau, avocatul Mariana Stefan, un alt aparator al omului de afaceri Ovidiu Tender, le-a cerut judecatorilor sa dea dovada de "omenia" pe care clientul sau o asteapta. In incheiere, Mariana Stefan a mentionat ca Tender este grav bolnav, iar "inima sa bolnava asteapta sa fie eliberat si asteapta de la dumneavoastra omenie".
"Pericol pentru ordinea economica"
In replica, procurorul de sedinta a sustinut ca mentinerea starii de arest preventiv in cazul omului de afaceri Ovidiu Tender este necesara. Pentru a convinge instanta de acest lucru, procurorul a declarat ca Tender trebuie vazut ca "un pericol pentru ordinea economica", fara insa a da mai multe explicatii sau argumente care sa ii sustina afirmatia. In final, reprezentantul Parchetului a solicitat judecatorilor sa confirme emiterea si prelungirea mandatului de arestare preventiva emis pe numele lui Ovidiu Tender. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.