Peste jumatate din managerii din Romania considera ca o femeie este evaluata mai atent decat un barbat in cazul in care candideaza pentru un post de conducere, iar 50 la suta dintre angajati si manageri cred ca sunt preferati barbatii pentru ocuparea
Peste jumatate din managerii din Romania considera ca o femeie este evaluata mai atent decat un barbat in cazul in care candideaza pentru un post de conducere, iar 50 la suta dintre angajati si manageri cred ca sunt preferati barbatii pentru ocuparea acestor pozitii, releva un studiu IMAS, citat de Mediafax. Aceasta cercetare, lansata ieri, de Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE), analizeaza pentru prima oara in Romania, in detaliu, opiniile managerilor si angajatilor despre femei si barbati, atat in situatii legate direct de munca, cat si in alte situatii care pot influenta decizia din cadrul organizatiilor. Psihologii mai sunt de parere ca orele lucrate in plus, peste program, duc la comportamentul de amanare, la "prezenteism", adica la situatia in care angajatul este prezent la serviciu doar fizic. Un angajat din patru se gandeste deseori, atunci cand este la locul de munca, la diverse probleme personale. Salariatii isi iau pauze mai dese si mai lungi, care duc la scaderea productivitatii. Multi manageri considera ca barbatii sunt mai buni directori, reactionand mai repede si gandindu-se mai mult decat femeile la modalitatile de a obtine profit. Barbatii manageri iau decizii si isi asuma riscuri, iar femeile manager au relatii bune cu colegii si sefii si dezvolta competentele angajatilor, releva studiul citat. Studiul a fost realizat de Institutul de Marketing si Sondaje - IMAS, in perioada martie aprilie 2006, pe un esantion de 800 de angajati si manageri, femei si barbati, din 43 de organizatii din Bucuresti. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.