Parafrazand celebrul dicton, performanta obtinuta de Catalina Ponor (foto), tripla campioana olimpica, la Europenele de abia incheiate la Volos, poate fi pentru fiecare dintre noi un subiect de reflectie. Gimnasta a dat o lectie de tenacitate, demons
Parafrazand celebrul dicton, performanta obtinuta de Catalina Ponor (foto), tripla campioana olimpica, la Europenele de abia incheiate la Volos, poate fi pentru fiecare dintre noi un subiect de reflectie. Gimnasta a dat o lectie de tenacitate, demonstrand tuturor, daca mai era nevoie, ca legea cantonamentelor pe viata a fost abolita, iar longevitatea sportiva clamata ani si ani de catre celebrul Octavian Belu nu se poate obtine decat in regim preferential. Dupa varsta, palmares, si, mai ales in contextul secolului XXI. Cand fortele cu care ne confruntam, cel putin in acest spatiu, au gasit formule sa indulceasca traiul unor semeni de-ai lor, pentru care pana si tonicul mers pe jos devine un supliciu. Cauza fiind durerile care iti macina fiecare os, muschi sau incheietura, efect firesc al eforturilor extreme timpurii. Gloria se plateste scump, ar zice unii, dar daca punem cap la cap sacrificiile benevole ale unor copii, cel putin la suflet, putem intelege curajul Catalinei. Care s-a pus de-a curmezisul unor reguli strambe, conform carora toti suntem o apa si-un pamant. Adica egali. Si s-a hotarat sa se antreneze separat, cu antrenorul care i-a aratat de la inceput ce inseamna podul de sus. Matei Stanei, un martir al epocii moderne, care dupa ce a dus-o pe culmile performantei pe celebra Camelia Voinea, a avut placerea sa daruiasca tuturor din experienta lui. Nu numai grecilor, dar si actualului coordonator al lotului olimpic (nu numai de la Deva), Nicolae Forminte. Culmea, Stanei a devenit peste noapte doar constanteanul, cu toate ca are discipoli celebri. Batranul si marea! Are o barca superba, cu care se joaca pe luciul marilor. De obicei! Spart in cazul Catalinei. A indurat vrute si nevrute. Si asta pentru ca a vrut, la randu-i sa demonstreze ca eleva poate. Sa nu credeti ca a fost usor. Frumoasa a reusit sa manance ficatii tuturor! Mai mult ca sigur toate capriciile pe care nu si le-a permis o viata, sportiva, bineinteles, au rabufnit subit! Anturajul tehnic a suportat acelasi tratament. Toata lumea a laudat acuratetea partii artistice din exercitiile de la barna si sol. Unul nou, pe masura marii noastre campioane, dar nici macar in comentariile mass-media nu a fost amintit numele Mihaelei Manos Tarnovean, nu coregraf, ci profesor, lector universitar, nume celebru in lumea ritmicii. Care in regim de voluntariat a pus bazele unei piruete care va purta numele Catalinei. Si pentru ca toate stradaniile unor aparent anonimi nu trebuie sa se duca pe apa Sambetei, Catalina mai are o misiune de indeplinit. Sa mearga mai departe!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.