Fostul prefect liberal de Vaslui, Paul Toderica, este cercetat de DNA pentru modul in care si-a cumparat fosta locuinta de serviciu, in anul 2005, de la Goscom Vaslui, la pretul de 54 de milioane de lei, procurorii urmand sa emita mandat de aducere p
Fostul prefect liberal de Vaslui, Paul Toderica, este cercetat de DNA pentru modul in care si-a cumparat fosta locuinta de serviciu, in anul 2005, de la Goscom Vaslui, la pretul de 54 de milioane de lei, procurorii urmand sa emita mandat de aducere pe numele sau.
Dosarul in care este cercetat fostul prefect de Vaslui din perioada ianuarie - septembrie 2005 a fost instrumentat de catre comisarul Aurel Salaru, seful Biroului Anticoruptie Vaslui, acesta fiind delegat de catre Sectia Teritoriala Iasi a Departamentului National Anticoruptie.
Potrivit anchetatorilor, Toderica a fost citat de mai multe ori, insa nu a fost gasit. "Dosarul in care este cercetat Paul Toderica este in faza de finalizare. Problema ramane cea a declaratiei pe care trebuie sa o dea acesta in fata procurorilor DNA. Desi a fost citat de mai multe ori, nu este de gasit. Am afisat citatia si la domiciliul declarat, am apelat si la avocatul dansului, care, la fel, ne-a spus ca nu stie unde este in momentul de fata. In aceste conditii, procurorii vor emite mandat de aducere, care va fi pus in aplicare de catre Politie", a declarat, ieri, citat de Mediafax, comisarul Aurel Salaru.
In dosarul in care este cercetat Paul Toderica exista declaratii a zeci de persoane, majoritatea angajati ai Prefecturii Vaslui. Printre cei audiati se afla si fostele chiriase, colege ale fostului prefect, pe care acesta le-ar fi determinat sa se mute din locuinta de serviciu pentru ca el sa o poata cumpara ulterior. Pretul apartamentului respectiv era evaluat, anul trecut, pe piata imobiliara la 1,5 miliarde de lei, insa Toderica l-ar fi cumparat cu 54 de milioane de lei vechi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.