Patronatul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), principalul partener comercial al hotelierilor de pe Litoralul Marii Negre, reafirma dezacordul fata de impartirea plajelor. In opinia reprezentantilor ANAT, impartirea plajelor nu reprez
Patronatul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), principalul partener comercial al hotelierilor de pe Litoralul Marii Negre, reafirma dezacordul fata de impartirea plajelor. In opinia reprezentantilor ANAT, impartirea plajelor nu reprezinta cea mai buna masura pentru a inregistra un progres consistent in calitatea ofertei turistice a Litoralului Marii Negre. Pozitia ANAT a fost exprimata intr-un protest trimis Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, prin care se apreciaza ca dorinta de a face comert cu plaje se poate intoarce ca un "bumerang" impotriva proprietarilor de hoteluri de pe Litoral. De asemenea, la sedinta din 15 martie 2006, desfasurata la Mamaia, ANAT a reexprimat dezacordul agentiilor de turism fata de acest proiect. Astfel, ANAT este, in continuare, alaturi de hotelierii de pe Litoralul Marii Negre pentru identificarea unei solutii corecte, care sa ofere sansa de a avea un produs turistic estival de buna calitate. In prezent, au inceput deja sa se efectueze rezervarile pentru sezonul estival 2006, iar ANAT considera ca acest sezon va fi cel putin egal cu cel din anul 2004. Patronatul ANAT va organiza evenimente turistice, care sa vina in avanpremiera sezonului estival. Astfel, in perioada 12-14 mai 2006, la Iasi se va organiza un Targ regional de turism, ANAT fiind partener al acestui eveniment, in cadrul strategiei de sustinere a manifestarilor regionale de turism. In acest an, au intrat in vigoare noi reglementari ale Ministerului Mediului, privind felul in care se administreaza plajele. Mai exact, este stabilit ca plaja Litoralului romanesc se imparte in 33 de sectoare care vor fi scoase la licitatie de catre Directia Apele Romane Dobrogea Litoral. Sectoarele vor fi inchiriate pentru 10 ani, iar cei care castiga licitatia au sarcini clare, stabilite atat de Ministerul Mediului, cat si de Autoritatea Nationala de Turism, pentru intretinerea si exploatarea plajei. Alaturi de Patronatul ANAT, Asociatia Patronala Mamaia, organizatie non-guvernamentala sustinuta de peste 80% dintre agentii economici proprietari de active hoteliere si restaurante din statiunea Mamaia au protestat fata de noul mod de utilizare a plajelor. "Turistii care vor mai veni de acum incolo pe Litoralul romanesc nu vor mai putea sa se aseze liber pe plaja, acolo unde doresc, deoarece plaja va fi ocupata de sezlonguri cu plata", precizeaza Asociatia Patronala Mamaia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.