Consumul de bere mareste riscul de cancer la plamani in timp ce vinul reduce acest risc, demonstreaza rezultatele unui studiu recent, transmite Mediafax. Studiul asupra acestui subiect a aparut in revista medicala "Cancer Causes and Control" din Cana
Consumul de bere mareste riscul de cancer la plamani in timp ce vinul reduce acest risc, demonstreaza rezultatele unui studiu recent, transmite Mediafax. Studiul asupra acestui subiect a aparut in revista medicala "Cancer Causes and Control" din Canada si s-a bazat pe datele colectate de cercetatori in anii '80 si '90.
Acestia au remarcat ca persoanele care consuma mai mult de sase beri pe saptamana prezinta un risc de a face cancer la plamani mai mare cu intre 20 si 50,37%. Aceste riscuri se pot reduce daca persoanele respective consuma multe fructe si legume. In schimb, consumul de vin reduce cu 40,37% riscurile de a face cancer la plamani, in cazul barbatilor, si cu 70,37%, in cazul femeilor.
Acest lucru se explica prin ingredientele diferite care servesc la fabricarea acestor bauturi alcoolice sau/si prin viata mai sanatoasa a consumatorilor de vin.
Autorii studiului, cercetatorii de la Universitatea McGill, au reusit sa izoleze factorii care duc la dezvoltarea cancerului de plamani, studiind cantitatea de tigari fumate de subiectii acestui studiu. "Principala problema a studiilor anterioare asupra rolului tutunului si al alcoolului in cancerul de plamani era ca nu se stia exact care este rolul tutunului", a declarat Andrea Benedetti, coordonatorul studiului, explicand ca "persoanele care beau sunt cel mai adesea si fumatori". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.