Asistentii sociali solicita modificarea de urgenta a Legii 466/2004 privind statutul asistentului social. Reprezentantii Asociatiei Romane de Promovare a Asistentei Sociale (ARPAS) si cei ai facultatilor de asistenta sociala sustin ca "desi actul nor
Asistentii sociali solicita modificarea de urgenta a Legii 466/2004 privind statutul asistentului social. Reprezentantii Asociatiei Romane de Promovare a Asistentei Sociale (ARPAS) si cei ai facultatilor de asistenta sociala sustin ca "desi actul normativ isi propune ca obiect definirea legala a statutului asistentului social, protectia profesiei si asigurarea serviciilor competente si responsabile de asistenta sociala, in fapt ajunge la un rezultat contrar. Ingradirea drepturilor asistentului social si instaurarea unui sistem de exploatare a corpului profesional constituie principalele efecte induse de aceasta lege".
Acestia sunt nemultumiti, in primul rand, de competentele ce au fost conferite Colegiului National al Asistentilor Sociali: "Desi in lege aceasta institutie este definita ca <>, prin competentele care ii sunt conferite devine un instrument care controleaza in mod absolut toate celelalte institutii, publice sau private, din sfera asistentei sociale.
Exercitarea monopolului, atat asupra formarii cat si a dreptului de a practica profesia de asistent social, coroborata cu obligativitatea platii unor taxe, denota caracterul generator de coruptie si abuzuri al acestui organism nonguvernamental.
Prin conditionarea dreptului de a practica profesia de asistent social de apartenenta la Colegiul National al Asistentilor Sociali, legea ingradeste drepturile asistentului social si anuleaza efectele absolvirii unei facultati autorizate sau acreditate prin lege". Totodata, asistentii sociali atrag atentia asupra faptului ca "acest Colegiu, de tip ONG, nu poate superviza diplomele oficial emise de universitati autorizate si Ministerul Educatiei si Cercetarii".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.