Procurorii anticoruptie au decis, in urma cu cateva zile, deblocarea unor conturi bancare apartinand vicepremierului George Copos, acuzat de o evaziune fiscala de peste un milion de euro. Anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au admis d
Procurorii anticoruptie au decis, in urma cu cateva zile, deblocarea unor conturi bancare apartinand vicepremierului George Copos, acuzat de o evaziune fiscala de peste un milion de euro. Anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au admis deblocarea unor conturi ale lui George Copos, mentinand insa sechestrul pe o suma echivalenta cu prejudiciu produs statului de catre ministrul de stat cu dosar penal. Decizia de blocare a unor conturi ale vicepremierului penal a fost luata in luna ianuarie, atunci cand acesta a fost pus sub invinuire. Procurorii au analizat continutul conturilor conservatorului de sub Podul Grant, hotarand in urma cu cateva zile ca se impune deblocarea acestora, dar mentinerea sechestrului pe o suma echivalenta cu prejudiciul produs statului de catre Copos si complicii sai.
Dupa cum se stie, vicepremierul George Copos este urmarit penal intr-un dosar care priveste mai multe tranzactii realizate de catre acesta cu Compania Nationala Loteria Romana. Alaturi de vicepremierul penal au mai fost pusi sub invinuire si Roza Gilio Giuzepe, unul dintre subalternii sai si cel prin intermediul caruia au fost realizate afacerile cu Loteria, dar si Nicolae Cristea, fostul boss al Loteriei.
Dezvaluirile ZIUA
ZIUA a dezvaluit in exclusivitate modul in care George Copos a reusit sa obtina zeci de miliarde de lei vechi, in urma unor tranzactii dubioase realizate cu Loteria Romana, condusa la acea vreme de protejatul sau Nicolae Cristea. In urma informatiilor publicate in premiera de ZIUA, anchetatorii DNA au anuntat ca, in anul 2004, in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de Administratie al SC Ana Electronic SA, Copos, impreuna cu Roza, administrator si la SC Romtour SRL si cu sprijinul lui Cristea, s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale. Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 40 de miliarde de lei vechi (peste un milion de euro), prin realizarea unor tranzactii fictive, cu ocazia vanzarii a 38 spatii comerciale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.